4.372 llocs de feina: l'ocupació generada per Sant Cugat durant la crisi


  • Comparteix:

Sant Cugat és l'únic municipi de més de 50.000 habitants que ha generat ocupació durant la crisi amb la creació de 4.372 llocs de feina. La ciutat, amb un atur del 9'3%, presenta la ràtio més alta del país de llocs de treball per població (58%). L'equip de govern atribueix les dades a la consolidació de les empreses, que en 10 anys han crescut en número un 25%, i a iniciatives municipals de promoció, entre elles la col·laboració público-privada.

Un ecosistema procliu per a la captació de capital, la creació d'empresa i, per tant, la generació d'ocupació. Aquest és l'escenari local que, segons el govern local, explica perquè Sant Cugat s'ha situat com l'única localitat gran catalana que durant la crisi ha creat ocupació: la Seguretat Social marca 4.372 llocs de feina entre el 2008 i el 2013. En aquest mateix període, el municipi ocupa la tercera posició en creació de feina a l'Estat espanyol.

Els indicadors també posicionen Sant Cugat, segons dades locals, com el municipi amb la ràtio més elevada de Catalunya en la relació de llocs de feina per nombre d'habitants amb una taxa del 58%. La radiografia local també mostra que Sant Cugat és la localitat que al 2013 va registrar més creixement en nombre d'autònoms, un 4'2%, situant-se en setè lloc amb 7.319 d'aquests professionals.

El perquè de la creació de feina
L'Ajuntament ha atribuït les dades a la consolidació del teixit empresarial de la ciutat, actualment amb 2.675 empreses, un 25% més que fa 10 anys. Les iniciatives municipals de promoció econòmica, entre elles, la col·laboració público-privada són altres factors que justifiquen la consecució d'aquests resultats, segons el consistori. Una fórmula que des de 2009 ha ajudat a generar prop de 400 empreses amb una creació d'ocupació estimada de 500 llocs de treball.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha apuntat que el repte local es convertir Sant Cugat en un centre global de desenvolupament.

Carles Brugarolas

Sant Cugat ha d'aprofundir en ser un 'hub' emprenedor de referència, a llarg termini, molt més ampli. Tenim un ecosistema per poder ser-ho.


Una tesi compartida per l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha llençat el repte fins a Europa per posicionar la ciutat com a referent en activitats d'alt nivell d'innovació i valor afegit.

Mercè Conesa

Un dels objectius és que el nostre territori sorti posicionat com a zona RIS3 i així poder recollir fons europeus dins l'estratègia 2020.


Els deures que es marca l'Ajuntament és reduir la taxa d'atur, situada en un 9'3% amb 4.124 persones sense feina. No obstant això, les dades col·loquen Sant Cugat 14'6 punts percentuals per sota de la mitjana catalana.

Unes dades que encoratgen el consistori a seguir treballant en la creació de més feina. Una ocupació que, durant la crisi, s'ha instal·lat sobretot en tasques d'alta qualificació. I al 2013 el ritme es reforça: en 12 mesos el municipi va generar prop de 1.100 llocs de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.