La Fundació Sant Cugat Actiu es reforça amb el sector privat per millorar l'economia


  • Comparteix:

L'alcaldessa amb representants del món econòmic local / Foto: Localpres

L'alcaldessa amb representants del món econòmic local / Foto: Localpres

La Fundació Sant Cugat Actiu ampliarà la presència del sector privat al seu patronat per potenciar el creixement econòmic i d'ocupació a la ciutat. L'última incorporació és la de l'Associació Sant Cugat Empresarial, que se suma a l'Ajuntament, la Cambra i Sant Cugat Comerç, per treballar estratègies de promoció econòmica. El patronat manté les portes obertes perquè s'hi afegeixin més associacions i entitats.

La Fundació Sant Cugat Actiu va néixer als anys 80 per millorar el comerç i l'economia local. Ara agafa embranzida amb un canvi dels seus estatuts que permetrà l'entrada de més empreses i associacions al seu patronat amb l'objectiu que hi siguin presents tots els actors de l'economia local. Així, el sector públic i el privat podran col·laborar en àmbits com l'emprenedoria, la captació d'empreses, el turisme i el comerç urbà, entre altres, per impulsar el creixement econòmic.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la cooperació entre el sector privat i el públic per enfortir la marca Sant Cugat.

Mercè Conesa

Volem posicionar Sant Cugat com una ciutat singular en un entorn molt competitiu.


Composició del patronat
El patronat, tindrà una presidència, que correspondrà a l'alcaldessa, vicepresidències i vocalies. Aquests càrrecs es repartiran entre els actuals membres del patronat i aquells que s'afegiran en el futur. Els grups municipals de l'oposició, el món universitari, les patronals i altres administracions públiques seran convidades a formar-ne part. També hi haurà vocalies per als sectors de la restauració, l'hoteler, les galeries d'art i l'àmbit cultural.

En paral·lel, també hi ha una comissió executiva delegada paritària entre sectors públic i privat, tal com passa en la resta d'òrgans de govern.

El president de Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, ressalta que el projecte va més enllà de les bones intencions.

Frederic Boix

És important que no només són paraules. Això és una eina per tirar endavant un projecte de futur.


Pressupost d'enguany
Sant Cugat Actiu té un pressupost per aquest any de 938.000 euros, en els quals hi ha els ingressos públics (22%) i els privats (78%). En els nous estatuts, es recull que els actors privats facin aportacions al fons de la fundació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.