Els treballadors de la neteja convoquen nou jornades de vaga per forçar TMA-Grup Sanchez a negociar el conveni


  • Comparteix:

Els treballadors s'han concentrat aquest matí a la Plaça Barcelona.

Els treballadors s'han concentrat aquest matí a la Plaça Barcelona.

Els treballadors de la recollida de brossa i la neteja han convocat 9 jornades de vaga per forçar l’empresa TMA-Grup Sánchez, concessionària del servei, a acceptar millores laborals i salarials. Aquest matí s’han concentrat davant les portes de l’Ajuntament per demanar al consistori que faci costat a les seves demandes.

Els treballadors de l’empresa TMA Grup Sanchez demanen un augment del salari i la represa de la negociació del conveni aturada des del passat 4 de desembre. Entre d'altres punts, es neguen a acceptar treballar els dies festius que l'empresa marca, unilateralment, i redefinir les condicions dels treballadors ja que alguns es regeixen per un conveni diferent al de la neteja.

Des d’avui i fins el 19 de març demanen paciència i comprensió als ciutadans que hauran d'aguantar les molèsties i les pudors de la vaga ja que només es realitzaran els serveis mínims, tot i que es treballarà els dies 11 i 15 de març. Rafael Aguilera, responsable de la Federació de Serveis Publics de la UGT ha exposat les raons de l'aturada:

Rafael Aguilera

Volem treballar en millors condicions que les actuals. Volem un augment del sou com l'IPC i establir el nou conveni per tots els treballadors.


Uns 25 treballadors s'han concentrat durant prop de mitja hora aquest matí a la Plaça Barcelona per demanar una reunió amb l'alcalde perquè intercedeixi en el conflicte laboral.

El delegat sindical ha explicat que l’empresa els ha comunicat aquest matí que l’Ajuntament té un deute de més de 66 milions d’euros amb la concessarionaria del servei i demanen que no siguin ells els que paguin els plats trencats:

Rafael Aguilera

L'empresa ens ha dit que l'Ajuntament té un deute amb l'empresa. Cal que ho solicionin i es posin d'acord. No en tenim la culpa.


En compliment dels serveis mínims decretats pel departament de Treballs, es treballarà els dies 11 i 15 de març. El delegat sindical, Lorenzo Martín ha explicat que, de tota manera, es farà la recollida diària de la matèria orgànica a hospitals, escoles, mercats:

Lorenzo Martín

Farem la recollida cada dia dels mercats, hospitals, escoles i matèria orgànica. Els serveis mínims són cada 72 hores.


Els treballadors esperen que aquesta acció faci replentejar la seva poisició a l'empresa i s'avinguin a negociar el conveni col·lectiu. Aquesta emissora ha intentat parlar amb l'empra i s'han negat, en tot moment, a fer cap mena de declaració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.