Sant Cugat Empresarial defensa una regeneració politica i institucional

Frederic Boix és el president de Sant Cugat Empresarial, que s'ha adherit aquesta setmana al manifest

Economia

Publicat el 17/mar/14 per Adrià Claramunt

Sant Cugat Empresarial s'ha adherit al Manifest Públic per la Qualitat de la Democràcia que promou un acord col·lectiu que transformi les bases del model polític i institucional actual. L'associació empresarial defensa un sistema electoral mixt i proporcional, una nova legislació relativa al funcionament dels partits polítics, la reforma de les administracions públiques, una llei de la transparència i la reforma de la justícia.

Sant Cugat Empresarial considera que l'actual crisi econòmica i social té l'origen en una crisi institucional i política no resolta des de la transició i que aquestes mancances afebleixen la qualitat democràtica de tots els àmbits de la societat. Per aquest motiu, els empresaris locals consideren que aquest manifest pot convertir-se en una eina que ajudi a trobar espais de trobada entre els polítics i la societat civil, amb la intenció de reformar un sistema electoral que, consideren, condiciona la praxi dels partits polítics i, per extensió, les institucions i la funció pública.

Sant Cugat Empresarial vol contribuir amb la seva adhesió a una pressió empresarial i institucional col·lectiva que contribueixi a una major receptivitat per part de la classe política i les administracions.

El manifest té el suport de diferents associacions empresarials i col·legis professionals com Cecot, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya i el Col·legi d'Economistes de Catalunya.