Els alumnes de l'Àgora reben educació financera d'Escoles de Catalunya


  • Comparteix:

Imatge de l'escola / Foto: Àgora

Imatge de l'escola / Foto: Àgora

L'escola Àgora i set voluntaris santcugatencs han participat en la segona edició del taller Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC). L'activitat, organitzada per l'Institut d'Estudis Financers, té l'objectiu d'apropar la informació financera als alumnes de 4t de la ESO a través de tallers perquè puguin prendre decisions en l'àmbit econòmic.

Cinc tallers d'activitats, entre ells un per fer pressupostos personals i nòmines, apropen els coneixements financers més bàsics als alumnes de 210 escoles catalanes des de mitjans de gener. L'activitat compta amb el suport de les entitats bancàries BBVA, La Caixa, Banc Sabadell, Banc Santander i la Caixa d'Enginyers que cedeixen treballadors perquè imparteixin els tallers.

Un dels organitzadors de la iniciativa, Jordi Martínez, ha explicat que l'activitat ha sorgit d'una experiència similar a Escòcia i s'ha importat perquè les proves Pisa i l'endeutament de la societat demostren que és necessari tenir coneixements sobre economia.

Jordi Martínez

Escòcia va organitzar un projecte similar i basant-se en aquesta experiència prèvia va néixer EFEC.


Martínez també s'ha mostrat satisfet perquè la primera edició va comptar amb 100 escoles i enguany s'han duplicat però ha manifestat que l'objectiu de cara a l'any vinent és arribar a la totalitat de centres catalans. En aquesta edició, s'hi ha afegit un nou taller, que encara està en proves, per oferir les pautes essencials a pares i professors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.