Els treballadors de la recollida de brossa desconvoquen la vaga i arriben a un acord amb TMA Grup Sánchez


  • Comparteix:

A partir d'avui es reprèn el servei amb normalitat.

A partir d'avui es reprèn el servei amb normalitat.

Els treballadors de la recollida d'escombraries han desconvocat la vaga que mantenien des d'ahir a les 6 del matí després d'arribar a un acord amb l'empresa concessionària sobre les bases del nou conveni col·lectiu. L'acceptació, per part de TMA Grup Sánchez d'algunes de les demandes com ara un augment salarial per sobre de l'IPC, permet superar el conflicte laboral i rependre a partir d'aquesta mateixa nit el servei d'escombraries i neteja viària.

Poc més de 24 hores ha durat la vaga dels treballadors de la recollida de brossa a Sant Cugat. En una reunió aquesta tarda amb els treballadors, TMA Grup Sánchez ha arribat a un acord sobre els termes del conveni col·lectiu, aturat des del passat 14 de desembre.

S'han acceptat les demandes plantejades que contemplen, entre d'altres punts, un augment salarial per sobre de l'IPC en els propers quatre anys, més una clàusula de recuperació del poder adquisitiu així com l'equiparació de les condicions laborals de tota la plantilla que queda fixa en 47 empleats.

Tot i que no s'ha arribat a un acord sobre els dissabtes laborables, Rafael Aguilera, secretari general de Serveis Públics de la UGT ha explicat que és un bon acord perquè s'ha acceptat el gruix de demandes que hi havia damunt la taula:

Rafael Aguilera

Estem contents perquè s'han acceptat les nostres demandes que inclouen un augment salarial superior a l'IPC i també la normalització de la palntilla.


D'aquesta manera, a partir d'aquesta mateixa tarda-nit es reprèn el servei de recollida de brossa i neteja viària. Aguilera ha agraït la 'comprensió' dels ciutadans i ha explicat que la normalitat torna al servei d'escombraries a Sant Cugat:

Rafael Aguilera

A partir d'aquest nit farem la recollida de la brossa acumulada i reprenem el servei amb normalitat. Lamentem les molèsties ocasionades.


L'alcalde, de la seva banda, s'ha congretulat que, finalment, es restableixi el servei pel bé dels ciutadans. Recordem que els treballadors van convocar, ahir, 9 jornades de vaga per 'desencallar' la negociació del conveni col·lectiu amb TMA Grup Sánchez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.