El 3r Pla d'Ocupació contractarà 52 santcugatencs, 10 més que l'any passat


Temes relacionats

19 persones entren a treballar a l'Ajuntament gràcies a un pla d'ocupació ( 7/gen/14)

Sant Cugat es dotarà d'un Pacte Local per a l'Ocupació (21/oct/13)

Primer dia de feina dels contractats pel segon Pla d'Ocupació municipal (21/oct/13)

Un nou pla d'Ocupació Municipal contractarà 42 santcugatencs (26/jun/13)


  • Comparteix:

L'Ajuntament contractarà 52 santcugatencs, 10 més que l'any passat, a través del 3r Pla d'Ocupació Municipal, que s'ha presentat aquest dilluns. El servei, dirigit a persones en situació d'atur de llarga durada i sense prestacions, busca treballadors de diversos perfils, des de peons d'obres fins a auxiliars administratius i persones amb estudis acadèmics alts.

Amb l'objectiu de millorar les possibilitats d'inserció laboral i combatre la situació econòmica precària dels participants, l'Ajuntament contractarà durant sis mesos cinc peons d'obres públiques, dos oficials de primera categoria, quatre auxiliars administratius i 15 persones amb perfils tècnics de nivell mig i superior. Per optar a alguna d'aquestes places cal residir a Sant Cugat, trobar-se en una situació d'atur de llarga durada, no cobrar cap prestació i no haver-se beneficiat abans dels plans d'ocupació municipals.

El pla es durà a terme en dues convocatòries. La primera meitat dels participants començarà a treballar a finals de maig i la segona meitat ho farà al novembre. A més, els treballadors hauran d'assistir a un curs de formació obligatòria i tutories personalitzades en què s'analitzarà la situació de cada participant per millorar la seva ocupabilitat en un futur, tal com ha explicat la responsable del Servei d'Ocupació Municipal (SOM), Glòria Garcia.

Glòria Garcia

Volem millorar l'actitud de la persona respecte la feina, ajudar-la a superar l'estat d'ànim i dotar-los d'una experiència laboral nova per millorar l'ocupabilitat.


El Pla d'Ocupació està dotat amb 437.000 euros. D'aquests, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) n'aporta prop de 228.000 euros, la Diputació de Barcelona, més de 156.000 euros, i l'Ajuntament, al voltant de 73.000 euros. En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha subratllat que abans aquests plans es finançaven amb diners de l'Estat espanyol.

Carles Brugarolas

Les polítiques actives d'ocupació són necessàries en unes circumstàncies de crisi tan dures i tan llargues. Esperem que el finançament de l'Estat espanyol es pugui recuperar.


El procés per contractar les primeres 26 persones estarà obert fins al divendres de la setmana vinent i les bases es poden consultar al web de l'Ajuntament. Les llistes provisionals de les persones admeses al pla es publicaran l'11 d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.