Crida a defensar els drets dels treballadors en la manifestació de l'1 de Maig


  • Comparteix:

La capçalera de la manifestació, poc després d'iniciar la marxa

La capçalera de la manifestació, poc després d'iniciar la marxa

Crides contra el capitalisme, les retallades i les males condicions laborals han protagonitzat la manifestació de l'1 de Maig a Sant Cugat, una iniciativa convocada per l'Assemblea de Drets Socials. Més d'un centenar de persones han participat a la protesta, que ha començat davant de l'empresa Delphi.

Amb el lema 'Per un treball digne i universal', la marxa ha començat passades les deu del matí a la seu de Delphi, una empresa afectada per diversos ERO i rebaixes de sou. El treballador de la companyia i membre de FTC-Delphi, Antonio Martín, ha advertit a Cugat.cat que la viabilitat de la planta a Sant Cugat penja dels encàrrecs que pugui rebre en un futur.

Antonio Martín

L'últim projecte ha anat a la competència. Calen nous projectes per a la planta de Sant Cugat.


La manifestació ha estat convocada per l'Assemblea de Drets Socials de Sant Cugat. La marxa ha aplegat representants de diversos col·lectius socials de la ciutat, com les assemblees en defensa de l'escola pública i els defensors d'una renda mínima garantida. El membre de l'Assemblea del Drets Socials Julià Mestieri reivindica la lluita pels drets dels treballadors.

Julià Mestieri

Lluitem pels drets dels treballadors. Ens signifiquem com a classe treballadora.


A la manifestació, hi ha hagut representació de partits polítics. Roser Casamitjana (ICV-EUiA), Ignasi Bea (CUP), Mireia Ingla (ERC) i Josep Maria Balcells (Nova Esquerra Catalana) han coincidit en la necessitat de defensar els drets laborals també al carrer.

Polítics

Cada cop la cosa està pitjor i cal que aquest dia sigui reivindicatiu. / És important que la gent surti al carrer. / La classe treballadora està patint molt. / Cal reivindicar el protagonisme de la ciutadania.


També hi havia afiliats del PSC a la marxa local, tot i que la gran majoria dels seus integrants s'han desplaçat a la manifestació que ha tingut lloc a Barcelona.

Entre les consignes més repetides a la marxa, hi han destacat 'En diuen crisi, però és capitalisme', 'Que la crisi la paguin els rics' i les crides a la vaga general.

A mig matí d'aquest dimecres, les joventuts de C's han emès un comunicat en suport a la manifestació convocada per l'1 de Maig però han lamentat 'la deriva nacionalista dels sindicats majoritaris', en referència a CCOO i la UGT.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.