L'Ajuntament i la Gimbernat signen un acord per fomentar l'emprenedoria


  • Comparteix:

Exterior de l'Escola Universitària Gimbernat ubicada a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Exterior de l'Escola Universitària Gimbernat ubicada a Sant Cugat / Foto: Google Maps

L'Ajuntament i les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà han signat un conveni per promoure l'espai d'emprenedoria 'World Wide Vita'. El projecte acollirà un total de 40 iniciatives innovadores, prèviament seleccionades, i oferirà les eines i suport necessari a cada un dels participants durant un període de nou mesos per presentar els seus projectes davant una ronda de finançament.

Aquells emprenedors que estiguin interessats en formar part de l'espai podran presentar la seva candidatura fins a finals de maig. Una de les vies per presentar la inscripció serà l'Oficina d'Atenció a l'Empresa (OAE). Aquest espai d'innovació, situat al Parc Empresarial Can Ametller, està promogut per l'Ajuntament a través de la Fundació Sant Cugat Actiu i per l'empresa Inbens Barcelona, s.l. com a ideòloga, en col·laboració amb una empresa del sector tecnològic i de les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà.

La EU Gimbernat és un dels ens promotors del projecte, forma part del comitè que avaluarà les propostes rebudes dels candidats i a més conforma l'equip d'assessors en l'àmbit de les TIC. Dins aquest espai, les Escoles Universitàries Gimbernat comptaran amb 10 llocs de treball per destinar a projectes promoguts per membres de la seva comunitat universitària que no hagin optat a la convocatòria general però que estiguin desenvolupant projectes que siguin considerats com a rellevants.

Les fases de l'estada

Les candidatures presentades seran avaluades per un comitè d'experts i els projectes escollits iniciaran la seva estada dins l'espai a partir de juliol. Un dels fets que es valorarà de les candidatures rebudes és que es disposi d'un primer prototip del producte o servei. També es donarà prioritat a aquelles propostes dins dels àmbits de la salut i l'alimentació, l'educació, 'smart cities & next cities', robòtica i biònica, Medi Ambient i biomimètica, indústries creatives i virtualitat o connectivitat.

L'acollida tindrà una durada de nou mesos en un espai totalment equipat que es podrà utilitzar sense cost i amb el suport d'un sherpa (tutor) durant tota l'estada. També es comptarà amb l'assessorament d'experts en les àrees de la tecnologia, les finances, el màrqueting i la comunicació. Durant els nou mesos els integrants dels equips impulsors hauran de dedicar com a mínim 6 hores al dia de treball al projecte i, a canvi, rebran un sou equivalent al Salari Mínim Interprofessional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.