“El bon profit cultural” convida a fer una ruta gastronòmica

-->
Enllaç copiat al clipboard
14/06/02 a les 00:00h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Cultura

Els actes de celebració del Mil.lenari se centren ara en la gastronomia. Aquest diumenge tindrà lloc la presentació del Bon Profit Cultural, una iniciativa que proposa als ciutadans realitzar “La ruta gastronòmica”. Es tracta d’un recorregut per 14 restaurants de la ciutat que ofereixen un plat típic medieval fins que s’acabi l’Any del Mil.lenari.

Els espàrrecs fregits o el pà de fetge amb aus són alguns dels plats que figuraran en la carta d’alguns restaurants de la ciutat. Aquests establiments s’han apuntat a la proposta de l’Ajuntament d’oferir una carta de plats medievals, per a commemorar l’Any del Mil.lenari. Així, fins l’abril de 2003, catorze restaurants de la ciutat portaran una banderola identificativa a la façana per indicar als ciutadans i turistes que allà es pot degustar gastronomia medieval. És el cas del restaurant Can Tubau, que proposa la “Raola de col, peus de porc i bolets”. La seva cuinera, Lourdes Vilaseca, ha fet una valoració molt positiva del Bon Profit Cultural:

L’organització de l’Any del Mil.lenari publicarà una carta col.lectiva, titulada “Ruta Gastronòmica”, que servirà com a guia per a qui vulgui conéixer l’oferta gastronòmica. En aquesta carta hi constarà el nom del restaurant, l’adreça i el telèfon de contacte, així com el plat a degustar. L’aposta de El Casalet, el restaurant del Casal de Cultura de Valldoreix, és la “Dobladura de vedella”. El propietari de l’establiment és Francisco Arcos, que ens comenta les diferències entre un plat medieval i una recepta actual:

La presentació de la Ruta Gastronòmica es farà aquesta diumenge al Claustre del Monestir de Sant Cugat a les 7 de la tarda. Allà els sancugatencs podran tastar les propostes dels restaurants per un preu de 6 euros.