El Momotaro alerta que ha deixat de facturar 100.000 euros des de l’estiu per la reducció de l’horari

Una denúncia d'un veí ha propiciat el canvi, instat per l'EMD; ara l'administració descentralitzada busca la fórmula per permetre allargar l'horari

El restaurant Momotaro de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia
-->
Enllaç copiat al clipboard
avui a les 19:08h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Política

“Si no voleu tenir el restaurant aquí, digueu-ho”. És la queixa expressada pel propietari del restaurant Momotaro, Adrià Bernades, ubicat en un local de titularitat municipal, a tocar de la Casa de la Vila de Valldoreix. Arran d’unes denúncies d’un veí, des de l’estiu l’establiment tanca cada dia a les 23 h, una hora abans del que ho feia abans. Bernades assegura que, a causa d’aquest canvi, ha deixat de facturar 100.000 euros.

Des de l’EMD de Valldoreix, la vocal de Comerç, Susanna Casta, ha manifestat la voluntat que el Momotaro es mantingui i ha qualificat la situació d'”inacceptable”. Per al govern, la solució passa de moment per afrontar la situació separant l’interior del local de la terrassa. Així, Casta confia que es pugui propiciar que la sala pugui obrir fins a la 1 h de la nit. De fet, espera tenir la fórmula perquè es pugui fer ben aviat. Pel que fa a la terrassa, depèn de la normativa de Sant Cugat; això fa que la vocal pensi que la situació en aquesta zona es pot allargar.

Queixes d’un veí

No és el primer cop que el nom del Momotaro apareix a l’audiència pública de la junta de veïns de Valldoreix. En les altres ocasions, ha estat per part d’un veí que viu a tocar d’aquest establiment, que ha manifestat malestar tant per sorolls com per males olors que, assegura, provenen del restaurant. És per això que ha presentat denúncia.

Davant de les queixes, l’EMD ha obert un expedient per la situació i ha instat el local a tancar a les 23 h. La vocal Casta, però, ha expressat dubtes sobre aquesta ordre, que no comparteix. De fet, la vocal ha dit que no volia “donar noms” sobre qui ha emès l’ordre. Ara, Casta està pendent de trobar una solució amb els tècnics.

Arran de l’expedient, a més, el restaurant ha estat instant a fer diverses actuacions per un valor de més de 6.000 euros.