Les pastisseries de la ciutat esperen un descens en les vendes de coques de Sant Joan enguany, ja que la festivitat cau en pont i molts santcugatencs han marxat de cap de setmana. Segons els establiments consultats per Cugat.cat, les coques més venudes són les de fruites, crema i llardons.
La revetlla de Sant Joan cau aquest any en dilluns, fet que provoca que molts santcugatencs hagin marxat fora de la ciutat per gaudir d’un pont de quatre dies. Segons les pastisseries consultades per Cugat.cat, que la nit més curta de l’any caigui en pont dificulta la venda de coques, tal com ha explicat el mestre pastisser Jaume Sàbat.
Tot i això, s’espera que les coques tradicionals siguin les més venudes. L’encarregada de la pastisseria Petritxol, Núria Julià, ha destacat que les coques de llardons, de crema i de fruites són les que tenen més èxit.
Núria Julià
La majoria de les pastisseries consultades per Cugat.cat no oferiran noves versions de coques de Sant Joan, tot i que la pastisseria Sàbat ofereix per segon any consecutiu la de ‘cues de cirera’.

