El tercer episodi de la segona temporada d”Acelerando electrones’ està dedicat a la millora dels aliments i la seva conservació. S’expliquen estudis realitzats a Alba amb aplicacions molt variades: millorar la textura de la xocolata, augmentar els nutrients dels cultius o fabricar envasos ecològics fets d’algues. Parlem amb Juan Carlos Martínez Gil, científic de la línia de llum NCD-SWEET del sincrotró i amb Joan Minguella Piqué, usuari d’ALBA i director d’I+D+i a Altinco, empresa especialitzada en productes agroquímics sostenibles.
‘Acelerando electrones’ és el pòdcast del Sincrotró Alba que produeix i realitza amb Cugat Mèdia i la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), Ministerio de Ciencia e Innovación. L’objectiu de l’espai és explicar els ets i uts de la instal·lació ubicada a Cerdanyola del Vallès: el seu funcionament i les aplicacions científiques, així com els experiments realitzats. Escolta aquí els episodis d”Acelerando electrones.

