Tret de sortida a la campanya a les eleccions europees amb crides a la participació


Temes relacionats

Cugat.cat t'acosta la campanya electoral al Parlament Europeu amb entrevistes i debats (22/mai/09)

53.000 santcugatencs cridats a votar i canvis als col·legis electorals (22/mai/09)


  • Comparteix:

Els partits amb representació al consistori fan una crida a la participació dels santcugatencs a les eleccions europees del 7 de juny en l'inici de la campanya electoral. Totes les formacions coincideixen a destacar la importància d'aquests comicis per demanar el vot a la població.

El PSC ha fet el primer acte de campanya a la plaça del Celler Cooperatiu, a tocar de la seva seu. Els socialistes han substituït la tradicional enganxada de cartell per la seva projecció. A la imatge, s'hi veia la candidata socialista Maria Badia de cara i d'esquena el candidat popular Aleix Vidal Quadras.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha posat la candidatura socialista com a garantia per superar la crisi i per la presència del català a Europa.

Ferran Villaseñor

Hem de configurar una nou sistema financer per superar la crisi. Els treballadors no han de pagar la crisi.


CiU ha optat per enganxar el primer cartell a la plaça d'Octavià, on ha explicat que diumenge de la setmana que ve celebrarà a Sant Cugat un acte amb els pesos pesants de la federació, Ramon Tremosa, Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida. El copresident de CiU, Ramon Bonastre, explica per què demanen el vot per a la seva candidatura.

Ramon Bonastre

Som l'únic partit que plantegem uns criteris pensats en Catalunya i no en clau espanyola.


El PP no ha fet la tradicional enganxada de cartell i ha preferit acompanyar els seus compatriotes al Casalet de Sans, a l'acte central de la formació a Barcelona. Demà, el grup municipal popular celebrarà l'inici de campanya amb el candidat a les eleccions, Aleix Vidal-Quadras, a Matadepera. En declaracions a Cugat.cat, la portaveu popular, Berta Rodríguez, ha explicat els motius pels quals creu que és necessari votar el PP.

Berta Rodríguez

Hem passat de ser de les primeres potències de la Unió Europea a estar a la cua i tenir l'atur més important d'Europa.


ERC ha iniciat la campanya local a la plaça de Lluís Millet. Després de l'enganxada de cartell, el portaveu de la formació, Raül Grangé, ha explicat que creu que cal canviar la majoria existent a Europa i per això ha demanat el vot als ciutadans.

Raül Grangé

Hi ha una majoria de dretes que perjudica Catalunya. Cal canviar aquesta majoria.


ICV-EUiA tampoc no ha fet enganxada de cartell, ja que una delegació local ha assistit a l'acte nacional celebrat a Sant Feliu del Llobregat. El portaveu de la formació, Xavier Boix, ha destacat la importància d'anar a votar per aconseguir 'polítiques d'esquerres per superar una crisi que han provocat les polítiques de dretes'.

Xavier Boix

És molt important anar a votar per dir la nostra i quin tipus de llei vol la gent. ICV-EUiA proposa solucions d'esquerra a una crisi provocada per la dreta.



Segons el sondeig preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), el PSOE i el PP obtindrien el mateix nombre d'escons a les eleccions, 23 representants cadascun. Coalició per Europa, que agrupa CiU, el PNB i CC, obtindria dos escons; L'Esquerra (IU i ICV) aconseguiria un eurodiputat i Europa dels Pobles-Verds (ERC, BNG, Aralar, CHA i EA) un altre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.