CiU veu més a prop tornar a la Generalitat amb els resultats del 7-J


Temes relacionats

CiU guanya les eleccions europees a Sant Cugat amb el 31% dels vots ( 8/jun/09)


  • Comparteix:

CiU qualifica els seus resultats a Sant Cugat i a Catalunya com a primer pas per recuperar la Generalitat. Per la seva banda, el PSC ha atribuït a l'abstenció haver caigut a la segona posició. El PP ha celebrat el seu triomf a les eleccions europees a nivell estatal, mentre que ERC i ICV-EUiA reconeixen que els seus resultats són inferiors als esperats, tot i que en fan unes valoracions diferents.

El copresident de CiU, Ramon Bonastre, ha assegurat que la victòria de la federació a Sant Cugat respon a la forta aposta del partit a la ciutat. Bonastre diu que els resultats obren les portes a guanyar d'aquí un any i mig les eleccions al Parlament de Catalunya.

Ramon Bonastre

Estem realment molt satisfets, som l'única força que hem pujat.


A la seu del PSC, el primer secretari, Ferran Villaseñor, no creu que sigui preocupant deixar de ser la primera força política a Sant Cugat. Villaseñor assegura que l'abstenció a la nostra ciutat perjudica més els socialistes que a altres formacions.

Ferran Villaseñor

Hi ha una abstenció diferida al PSC molt important. El nostre principal enemic és l'abstenció dels nostres votants en algunes zones de la ciutat.


El PP ha celebrat els resultats que els posicionen per sobre de la seva mitjana habitual tant a Sant Cugat com a nivell català. La presidenta del PP a Sant Cugat, Berta Rodríguez, ha remarcat la victòria dels populars a l'Estat espanyol.

Berta Rodríguez

El PP ha guanyat les eleccions. Posteriorment podrem analitzar les dades a nivell estatal i local. El Partit Popular ha donat un gir a Europa.


El president d'ERC, Andreu Freixes, lamenta els descens de suport que ha patit la formació a la ciutat, però relativitza els resultats perquè són en clau europea.

Andreu Freixes

Perdre vots sempre és negatiu però també cal tenir en compte quina és la conjuntura general. Aquestes són en clau europea i no correspon extreure conclusions a nivell santcugatenc.


El portaveu municipal d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha fet autocrítica per el descens de vots a la nostra ciutat, però ha celebrat la reelecció del santcugatenc Raül Romeva com a eurodiputat. D'altra banda, Boix reconeix que la pèrdua de suport pot ser un càstig a la gestió del tripartit.

Xavier Boix

Esperàvem pujar el percentatge, però analitzarem el perquè. El PSC i ERC també han baixat, pot haver-hi una lectura en clau nacional i caldrà explicar millor les nostres polítiques.






La participació en aquests comicis europeus ha estat la més baixa des de la recuperació de la democràcia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.