Raül Romeva, de nou candidat d'ERC al Senat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Raül Romeva recollint l'acta de senador / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de Raül Romeva recollint l'acta de senador / Foto: ACN

El santcugatencatenc Raül Romeva tornarà a ser candidat d'ERC a les eleccions espanyoles del 10 de novembre. El partit ha ratificat en un consell nacional extraordinari les llistes, que tornen a tenir Oriol Junqueras com a cap al Congrés per Barcelona i Gabriel Rufián com a número dos. Tant Junqueras com Romeva estan en presó provisional a l'espera de sentència i, tot i ser elegits a les eleccions del 28 d'abril, van ser suspesos per les respectives cambres.

Tant Junqueras com Romeva van expressar la seva intenció de repetir en una carta adreçada als militants. Llavors, l'alcaldessa i membre d'ERC, Mireia Ingla, ja va situar Romeva 'com el millor candidat' que el partit podria tenir.

Raül Romeva va obtenir a les darreres eleccions espanyoles 928.722 vots. Va ser el candidat més votat a Catalunya, amb el 30,88% dels vots de la circumscripció de Barcelona i el 42,13% a Sant Cugat.

Així, els republicans mantenen la candidatura amb els presos al capdavant a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem, que podria condemnar i inhabilitar els líders ara en presó preventiva. La llista, però, inclou alguns canvis: Gerard Gómez del Moral, que el 28-A va ser elegit diputat, ara no s'hi presenta per decisió personal.


Mireia Ingla

És una excel·lent notícia. Si no s'hagués ofert, la militància li ho haguéssim demanat. Va ser el senador més votat a Catalunya i és el millor candidat que ERC podria tenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.