La Junta Electoral Central deixa fora de la candidatura al Senat a Romeva


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Raül Romeva / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de Raül Romeva / Foto: ACN

La Junta Electoral Central (JEC) ha publicat aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) les candidatures definitives per a les eleccions del 10 de novembre sense els noms dels presos independentistes que constaven a les llistes d'ERC i JxCAT. Entre ells, el santcugatenc Raül Romeva, que era candidat al Senat per ERC. Així respon la JEC a la sentència del Tribunal Suprem del procés i fa córrer l'ordre de les llistes.

La JEC va resoldre aquest dilluns que els condemnats 'han de ser exclosos' de les eleccions. La JEC donava als dos partits un termini mínim per fer la substitució o ja anunciava que publicaria les candidatures sense els seus noms i deixant córrer les llistes, com ha passat.

Per part d’ERC no hi consten, doncs, ni Oriol Junqueras al Congrés ni Raül Romeva al Senat, i són substituïts al capdavant de les llistes per Gabriel Rufián i Mirella Cortès, respectivament.

Per part de JxCAT no hi figuren tampoc Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, que encapçalaven les llistes per a cadascuna de les demarcacions catalanes, i ocupa el número 1 per Barcelona la portaveu de la formació al Congrés, Laura Borràs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.