Carolina Telechea (ERC): 'Aquestes eleccions van de repressió o de democràcia'

La formació d'esquerres ha celebrat un acte de campanya a Sant Cugat amb Telechea, Riba i Ingla


  • Comparteix:

'El procés d'independència és irreversible'. Així ho ha dit la candidata número 2 a les llistes d'ERC al Congrés per Barcelona, Carolina Telechea, ha visitat aquest diumenge Sant Cugat en un acte de campanya per fer una crida a 'omplir les urnes de groc i de lila' a les eleccions generals del 10-N. Uns comicis, assegura Telechea, que van 'de repressió o de democràcia'. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha celebrat un vermut polític que també ha comptat amb l'eurodiputada Diana Riba i l'alcaldessa, Mireia Ingla.

Una trentena de persones han acompanyat a Telechea, Riba i Ingla en aquest acte que s'ha celebrat a la plaça dels Quatre Cantons. L'alcaldessa ha iniciat els parlaments remarcant que 'Sant Cugat és una ciutat independentista' però que cal 'ser més independentistes' per 'obligar' a l'Estat a 'seure i dialogar'. En declaracions a Cugat Mèdia, Ingla ha recordat a l'exconseller santcugatenc Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó 'per posar les urnes' i espera que el 10-N serveixi per 'donar veu a les persones empresonades, silenciades i represaliades'.

L'eurodiputada santcugatenca i parella de Romeva, Diana Riba, ha agafat el micròfon per assegurar que 'Europa ens mira' i que està 'preocupada' pel que pot passar aquest 10-N. Per això, Riba ha subratllat que aquestes eleccions són 'una nova oportunitat'.

La número 2 d'ERC al Congrés, Carolina Telechea, ha tancat els parlaments recordant que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, 'no va saber trobar acords' i que per això ens 'trobem amb unes noves eleccions'.

L'acte de campanya ha posat punt final amb un vermut per a tots els assistents i durant el qual els santcugatencs han pogut conversar amb les tres polítiques.

En les eleccions generals del 28 d'abril, Raül Romeva era candidat al Senat per ERC. En aquests comicis, l'exconseller santcugatenc no es pot presentar arran de la sentència del Tribunal Suprem.



Carolina Telechea

Aquestes eleccions van o de repressió o de democràcia. El procés d'independència és irreversible, vam iniciar un camí l'1 d'octubre del 2017 i això continua endavant, de la mateixa manera i ferms com el primer dia.

Mireia Ingla

El Raül Romeva ha estat condemnat a 12 anys de presó per posar les urnes. El que hem de fer aquest 10-N és ser la veu d'aquestes persones empresonades, silenciades i represaliades, precisament, per haver exercit la democràcia. Estem convençudes que ho tornarem a fer. Hem de tenyir el mapa de Catalunya de color groc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.