Junts per Catalunya apel·la a la unitat d'acció independentista per obligar l'Estat a 'seure i dialogar'

La consellera de presidència, Meritxell Budó, i la número 2 a les llistes del Senat, Meritxell Lluís, han participat a un acte electoral a Sant Cugat


  • Comparteix:

Junts per Catalunya ha fet una crida a la unitat d'acció independentista per formar un bloc amb la força i potència suficient per forçar al govern de l'Estat espanyol a dialogar i negociar el futur polític del país. Una voluntat que ha expressat aquest dimecres la consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Mertixell Budó, en un acte electoral de la formació a Sant Cugat que ha comptat també amb la presència de Meritxell Lluís, número 2 a les llistes pel Senat i dona de Josep Rull, l'exconseller sentenciat pel Tribunal Suprem.

En una atenció als mitjans de comunicació, Budó ha remarcat que no regalaran el vot per investir a Pedro Sánchez ni a cap president 'a canvi de res', i menys quan el PSOE 'sembla que jugui a competir amb PP, Ciutadans i Vox a veure qui és més catalanofòbic'. La consellera també ha acusat al partit socialista 'd'irresponsable i de fer demoscòpia i no política' amb la convocatòria de les eleccions d'aquest diumenge.

Per la seva banda, Meritxell Lluís ha defensat la necessitat de tenir representació al Senat, ja que és 'un lloc on es decideixen coses sobre Catalunya'. La candidata, a més, ha assenyalat que, després de la sentència, 'els drets de tots els ciutadans de l'Estat espanyol estan en joc'. En el mateix sentit que Budó, Lluís ha recordat que Junts per Catalunya 'mai s'ha aixecat de la taula de diàleg', però que és necessari 'que hi hagi algú a l'altra banda que defensi alguna cosa que no sigui el 155'.

La trobada, que ha tingut lloc a la plaça de Lluís Millet, davant l'estació de Ferrocarrils, ha aplegat una cinquantena de persones que ha acompanyat a Budó i Lluís fins al nou local de Junts per Sant Cugat. Abans dels parlaments de la consellera i la candidata al Senat, la portaveu del grup municipal, Carmela Fortuny, ha comunicat als assistents la mort del pare de l'expresident Carles Puigdemont.

Per posar el punt final a l'acte, Fortuny ha recordat que, des de l'àmbit local, el millor retorn que poden fer 'als presos, als exiliats i als represaliats és que hi hagi a Sant Cugat un resultat nítidament independentista'.






Meritxell Budó

En aquests moments sembla que el PSOE competixi amb PP, Cs i Vox per veure qui es més catalanofòbic. Si escoltem què diuen aquests darrers dies, res ens fa pensar que hi hagi cap esperança.

Meritxell Lluís

Nosaltres no ens hem aixecat mai de la taula de diàleg. Volem algú a l'altra banda que digui alguna cosa més que 155 com un lloro de repetició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.