Hora Bruixa demana no votar partits que inclouen propostes 'masclistes' al programa

El col·lectiu apel·la a 'la responsabilitat' de pensar en els drets de les dones i assenyala Cs, Vox, el PP i el PSOE

El col·lectiu Hora Bruixa vol 'visibilitzar el masclisme d'alguns programes electorals' / Foto: Cugat Mèdia

Eleccions Espanyoles 2019 10-N

Publicat el 8/nov/19 per Martí González

El col·lectiu feminista Hora Bruixa demana que no es voti a les eleccions d'aquest diumenge a partits amb 'propostes masclistes' als programes. En concret, fan referència a punts programàtics de Cs, Vox, el PP i el PSOE i en fan una 'traducció feminista' per tal de 'visibilitzar el masclisme que acompanya les propostes'. L'entitat vol 'posar sobre la taula la necessitat que les dones pensem en els nostres drets, en el que altres dones han aconseguit per a nosaltres, i en la responsabilitat que tenim per a les que vindran'.

La membre del col·lectiu Anna Sala ha explicat a Cugat Mèdia que aquests són només 'exemples' després d'una anàlisi ràpida dels programes, però que hi ha 'barbaritats' si es mira des d'una perspectiva de gènere. Sala assegura que volien 'dir la seva' per fer èmfasi en què hi ha punts que 'van absolutament en contra del què combat el feminisme'.

Respecte Cs, Hora Bruixa fa referència a la voluntat del partit taronja de desenvolupar una llei per a la gestació subrogada 'altruista i garantista'. El col·lectiu defensa que una proposta com aquesta permetria 'la mercantilització dels cossos de les dones i la compravenda de menors'. De Vox, asseguren que amb propostes com les de substituir les lleis contra la violència de gènere per lleis contra la violència domèstica 'per a no discriminar l'home', la formació nega la violència masclista i el sistema patriarcal que 'explota, agredeix i oprimeix' les dones dia a dia.

Pel que fa al PP, expliquen que, quan parlen de conciliació, es refereixen sempre a la dona a la feina, i 'ni es concep que el pare pugui tenir la necessitat de conciliació'. Finalment, respecte el programa del PSOE, Hora Bruixa assegura que, tot i tenir un punt sobre l''agenda feminista', en un any i mig de govern 'no hem vist cap política dirigida a eliminar la violència masclista i la desigualtat' i demana no 'aprofitar-se dels lemes feministes per l'oportunisme electoral'.


DECLARACIONS

Anna Sala

Analitzant una mica tots els punts dels programes d'aquests partits, hem agafat aquests d'exemple, però hi ha barbaritats si ho analitzem amb perspectiva de gènere.

Your browser doesn’t support HTML5 audio