En Comú Podem fa una última crida al vot per 'desbloquejar la situació política'

La formació ha celebrat el final de campanya electoral amb un berenar a Sant Cugat

Eleccions Espanyoles 2019 10-N

Publicat el 8/nov/19 per Clara Bardají

En Comú Podem es reivindica com la solució per 'desbloquejar la situació política' i, a dos dies de les eleccions generals del 10 de novembre, fa una crida al vot per aconseguir una majoria d'esquerres. La formació ha posat punt final a la campanya electoral aquest divendres amb un berenar a la plaça de Lluís Millet amb la participació dels candidats al Congrés Josep Vendrell, Mercè Gómez i Carles Rodríguez, i del portaveu de Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez.

Els representants polítics s'han acompanyat d'una quinzena de persones i han conversat mentre berenaven un tradicional pa amb xocolata. La número 13 a les llistes dels comuns, Mercè Gómez, ha assegurat que des de la formació 'no volien' unes segones eleccions generals però que continuen 'lluitant' i esperen poder 'avançar amb les seves propostes'. Les principals: el feminisme i l'ecologisme. En aquesta ocasió, En Comú Podem espera 'obtenir millor resultats' que els comicis del 28 d'abril.

El número 15 al Congrés, Carles Rodríguez ha reivindicat que els comuns són la garantia perquè el PSOE 'no miri a la dreta' a l'hora de pactar per formar govern central. Rodríguez també ha posat èmfasi en les propostes en matèria d'economia verda del partit remarcant que el Vallès Occidental és una comarca amb 'ciutats potents' i amb un paper 'important en la lluita' contra el canvi climàtic.

Finalment, el candidat número 10 al Congrés, Josep Vendrell, ha afirmat que després del 10-N l'Estat espanyol viurà el 'desbloqueig de la situació política'. Tot i així, creu que el vot de la ciutadania servirà per decidir si aquest es produeix 'per la dreta', amb 'un acord' del PSOE amb el PP i Cs; o bé, 'per l'esquerra' amb els comuns. Vendrell es mostra convençut que 'com més forts' siguin des del partit hi haurà 'més possibilitats' d'obtenir aquesta 'majoria d'esquerres' i més, ha afegit, en un 'moment complicat' després de la sentència del Tribunal Suprem contra el procés independentista i 'quan sembla que estem davant una nova crisi econòmica'.



DECLARACIONS

Josep Vendrell

Després del 10-N hi haurà un desbloqueig de la situació política. Però el que decidim amb el vot és si aquest desbloqueig es produirà per la dreta, amb un acord de Sánchez amb PP i Cs, o per l'esquerra, amb nosaltres. Com més forts siguem i més suport tinguem de la ciutadania, més serà possible aquesta majoria d'esquerres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mercé Gomez

Nosaltres no volíem repetir les eleccions, estàvem a avançar amb una coalició d'un bloc d'esquerres al govern central. No ha estat possible. Pensem a avançar i obtenir millors resultats que el 28-A. Estem lluitant i esperem avançar amb les nostres propostes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio