Romeva defensa que el projecte d'ERC és per a tothom, fins i tot per a la gent que els vol a la presó

El líder independentista ha participat en un acte de campanya a Sant Cugat que ha aplegat una seixantena de persones


  • Comparteix:

El santcugatenc Raül Romeva crida la ciutadania a votar Esquerra Repúblicana de Catalunya (ERC) perquè és 'un projecte per a tothom', fins i tot per aquells que el volen a la presó. Així ho ha defensat el líder independentista, que aquest diumenge, coincidint amb la seva semillibertat, ha participat en un acte de campanya a Sant Cugat. Romeva ha estat acompanyat per la número 2 per Barcelona del partit, Laura Vilagrà; l'eurodiputada Diana Riba; el president del Parlament i número 3, Roger Torrent, el candidat comarcal en el número 17, Juli Fernàndez, i l'alcaldessa de Sant Cugat i número 83 a la llista d'ERC, Mireia Ingla. Més d'una seixantena de persones ha seguit l'acte, que ha tingut lloc al Celler Modernista.

Romeva ha fet una crida a omplir les urnes de vots republicans en la "campanya més transversal i global" que s'ha fet mai, "per les circumstàncies, però també per necessitats". "Al feixisme també se'l combat des del dia a dia i fent bona política", ha assenyalat el santcugatenc, una política "inclusiva, transparent i per a tothom". Romeva ha destacat que no hi ha "pitjor risc i amenaça que l'antipolítica".

Raül Romeva ha pogut assistir a l'acte d'ERC de Sant Cugat després d'haver obtingut el tercer grau. "Aquest honor que tinc avui de ser amb vosaltres", ha dit, "demà seria impossible perquè tornaré a dormir a Lledoners". Romeva ha afegit que això serà així "fins que algú obri els ulls i el cor" i entengui que "així no es resolen les diferències ni es construeixen societats sanes i cohesionades".

De la seva banda, la candidata número 2 a les llistes d'ERC per Barcelona, Laura Vilagrà, ha afirmat que aquestes eleccions venen amb onades diferents que "cal aprofitar". Una "gran onada republicana amb en Pere Aragonés", una "gran onada feminista" i una "onada anticorrupció". Al segle XXI, "no ens podem permetre el luxe de tenir persones o partits imputats al davant de les institucions", assenyala la republicana, que afegeix que l'ADN republicà és "incorruptible" i que ERC pot "presentar un expedient net de corrupció en 90 anys d'història".

"Volem deixar de ser el Sant Cugat del 3% i elitista per ser el Sant Cugat de tothom", ha afirmat l'alcaldessa i número 83 a la llista, Mireia Ingla, que ha recordat que el municipi és "la capital metropolitana independentista". Ingla ha defensat que "un govern liderat per ERC garanteix la feina per aconseguir la república independent sense oblidar els valors republicans". "La gent d'esquerra no hem vingut per fer lluites independentistes", ha dit.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet una crida a "tirar-se de cap" a les urnes i "omplir-les de vots republicans" perquè, diu, si "no anem a votar guanyen els de sempre". El 14F "s'ha d'anar a votar" perquè "ens hi juguem el futur de les properes generacions de catalans i catalanes, i els hem de deixar un país post-Covid molt millor del que ens hem trobat", ha conclòs Torrent.

L'acte de campanya electoral d'aquest diumenge també s'ha retransmès pels canals d'ERC Sant Cugat. La cita ha seguit les mesures sanitàries amb la desinfecció dels micròfons entre les ponències, gel hidroalcohòlic i distància de seguretat.






Raül Romeva

Perquè no som un projecte que vulguem construir per a la nostra gent. Volem construir un projecte per a tothom, fins i tot per a aquells que ens vol a la presó. Fins i tot aquells que ens volen tancats, empresonats i emmudits, tenen dret a tenir el projecte que nosaltres volem i construirem.

Laura Vilagrà

Al segle XXI no ens podem permetre el luxe de tenir persones o partits imputats al davant de les institucions. Nosaltres venim a expulsar a aquests partits de les institucions. Amb els valors republicans, tenim al nostre ADN el fet que som incorruptibles, podem presentar un expedient net de corrupció en 90 anys d'història.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.