ERC torna a posar sobre la taula la intenció de fer un hospital públic entre Sant Cugat i Rubí

Els republicans no han volgut concretar si l'equipament es construiria de nou o si s'aprofitaria un espai ja existent


  • Comparteix:

Xavi Corbera, Mireia Ingla, Juli Fernández i Gemma Aristoy durant l'acte de campanya d'ERC / Foto: Cugat Mèdia

Xavi Corbera, Mireia Ingla, Juli Fernández i Gemma Aristoy durant l'acte de campanya d'ERC / Foto: Cugat Mèdia

ERC vol posar en marxa el projecte del nou equipament hospitalari públic ubicat 'a cavall entre Rubí i Sant Cugat'. Així ho ha explicat el número 17 de la llista dels republicans per Barcelona, Juli Fernández, durant l'acte de campanya que ha tingut lloc aquest dimarts davant el CAP Sant Cugat. Durant la seva intervenció, també ha explicat que els republicans ja han revertit les retallades que es van fer en Salut l'any 2010 per part del govern de CiU que llavors estava al capdavant de la Generalitat.

Sobre aquest hospital, que se situaria entre Rubí i Sant Cugat, Fernández ha concretat que el compromís d'ERC per als pròxims quatre anys és, juntament amb els ajuntaments implicats, "treballar la ubicació, definir el projecte i iniciar aquest recurs hospitalari, sempre des del sistema públic". La intenció dels republicans seria dotar aquesta àrea amb un equipament similar a l'Hospital Ernest Lluch, que es construirà pròximament a la zona de Montcada i Reixac i Ripollet.

Fernández no s'ha mullat sobre si aquest eventual nou equipament es construirà completament de nou o s'ubicarà en un espai ja existent, com havia proposat de fer l'exconseller de Salut Toni Comín. L'ara eurodiputat va posar sobre la taula, l'any 2016, la intenció per part del Govern de comprar l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) per entre 50 i 55 milions d'euros, amb l'objectiu de convertir-lo en un equipament públic. En aquest sentit, Fernández ha explicat que el més important és definir clarament les necessitats que ha de cobrir aquest nou espai i que, quan això estigui fet, ja es veurà si val la pena construir de nou o adaptar un espai ja existent.

A l'acte, Fernández s'ha acompanyat de l'alcaldessa, Mireia Ingla; la regidora de Salut, Gemma Aristoy; i de Xavier Corbera, portaveu del grup municipal d'ERC a Rubí.




Juli Fernández

Creiem que durant aquesta legislatura vinent, la nostra proposta, d'Esquerra Republicana, és que tinguem la capacitat d'iniciar el nou hospital del Vallès sud-est, que ha d'estar a cavall entre Rubí i Sant Cugat.

Juli Fernández

L'any 2019 amb ERC amb la responsabilitat econòmica i sanitària ja tenia un pressupost superior al de l'any 2010. Per tant, les retallades iniciades en aquell any han estat revertides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.