La Junta Electoral de Terrassa rep més de 600 al·legacions per evitar ser membre de mesa

Sant Cugat forma part d'aquesta Junta Electoral de zona


Temes relacionats

Com fer una al·legació si no pots assistir a la mesa electoral? (27/gen/21)

El Govern farà PCR o test d'antígens previ a tots els membres de les meses electorals (26/gen/21)

Ja pots consultar si t'ha tocat ser membre d'una mesa electoral (22/gen/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una urna / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una urna / Foto: ACN

La Junta Electoral de Terrassa, de la qual en depèn Sant Cugat, havia rebut a finals de gener 622 al·legacions per no formar part d'una mesa electoral el 14 de febrer (últimes dades disponibles). Es tracta de dades facilitades per Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de les diferents juntes electorals de zona, tot i que no disposa de les xifres per municipis. Enguany, a Sant Cugat es constituiran 89 meses amb 801 membres elegits per sorteig entre presidents, vocals i suplents.

A altres juntes electorals de zona les xifres són:
  • Barcelona: 3.250
  • Granollers: 849
  • Sant Feliu de Llobregat: 838
  • Vic: 463
  • Vilanova i la Geltrú: 356
  • Igualada: 384
  • Sabadell: 1.012
  • Arenys de Mar: 648
  • Reus: 687

    El termini per impugnar la incorporació a una mesa electoral és de 7 dies naturals des que es rep la comunicació. Es pot consultar si s'ha estat seleccionat per una mesa en aquest enllaç de la web de l'Ajuntament

    La intenció del Govern és fer tests previs als membres de les meses electorals el 14-F, que tindran material de protecció. De fet, està previst que les votacions presencials tinguin lloc per franges, tot i que no són obligatòries. De 9 del matí a les 12 del migdia perquè votin els col·lectius de risc. De 12 a 7 del vespre per a la població en general. De 7 a 8 del vespre les persones en quarantena: positius, contactes estrets i sospitosos.

    A Sant Cugat, es constituiran 89 meses amb 801 membres elegits per sorteig entre presidents, vocals i suplents. Als comicis, estan cridades a les urnes més de 63.000 persones del municipi, un 2,1% més que a les eleccions espanyoles.

    Més col·legis que mai
    Sant Cugat ampliarà els col·legis electorals per al 14-F, les eleccions al Parlament de Catalunya, amb l'objectiu de garantir la màxima seguretat per als votants, agilitzar les votacions i evitar aglomeracions, en el context actual de pandèmia. En concret, s'habilitaran dos nous col·legis: el pav 3 de la Rambla del Celler, on està previst que votin 1.200 persones en dues meses provinents del Centre d'Art Maristany; i el Museu del Còmic, amb una mesa del Club Muntanyenc i uns 700 electors.

    Els canvis, per tant, afectaran unes 1.900 persones. El nombre total de col·legis serà de 37, la xifra més alta en unes eleccions a Sant Cugat. En canvi, les meses seguiran sent 89.



    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.