ERC vol crear una conselleria d'Acció Climàtica i convertir la transició energètica en una prioritat a Catalunya

El partit s'ha citat aquest divendres a Sant Cugat per presentar les seves propostes sobre sostenibilitat


  • Comparteix:

L'acte d'ERC s'ha fet al costat de l'Anella Verda / Foto: Cugat Mèdia

L'acte d'ERC s'ha fet al costat de l'Anella Verda / Foto: Cugat Mèdia

ERC es compromet amb la lluita contra el canvi climàtic i proposa la creació d'una nova conselleria a la Generalitat d'Acció Climàtica, que tindria com a objectiu 'coordinar totes les accions del govern i treballar per complir amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible 2030'. Ho ha explicat el delegat del Govern i candidat del Vallès Occidental a les eleccions al Parlament, Juli Fernàndez, en un acte de campanya aquest divendres a Sant Cugat. Combatre l'emergència climàtica es converteix així en un dels eixos principals de la proposta de govern dels republicans i busquen que, amb la creació d'aquesta conselleria, la qüestió es converteixi en una prioritat a tot Catalunya.

La comissionada per l'Emergència Climàtica, la regidora Alba Gordó, ha afegit que és important que aquesta nova conselleria estigui diferenciada de la de Sostenibilitat. "Ha de tenir l'objectiu de minimitzar impactes de les nostres accions en el canvi climàtic", ha remarcat.

A la cita també ha assistit l'alcaldessa de Sant Cugat i número 83 a la llista d'ERC per Barcelona, Mireia Ingla, que ha posat Sant Cugat com a exemple de ciutat que lluita contra el canvi climàtic. Ingla ha recordat algunes de les polítiques ambientals impulsades per l'equip de govern a la ciutat, com la declaració de l'emergència climàtica a Sant Cugat a l'inici del mandat o l'aplicació de l'Anella Verda, una proposta que aposta per "canviar cap a la mobilitat sostenible" i "treure cotxes del centre" i que, a la vegada, ha generat molta controvèrsia en la ciutadania i els comerciants. L'alcaldessa també ha dit que l'Ajuntament treballa per crear xarxes de carrils bici per "accedir a tots els punts de la ciutat". "Volem ser un referent per a Catalunya", ha afegit.

Apostar per la transició energètica és una altra de les prioritats d'ERC, un punt clau per fer front a l'emergència climàtica. Juli Frenàndez considera que Catalunya "ha de tenir la capacitat de ser productor d'energia neta" i, per això, volen fomentar la col·locació de plaques fotovoltaiques en les cobertes d'edificis públics. En aquest sentit, Ingla ha anunciat que a Sant Cugat s'invertirà un milió d'euros en col·locar plaques solars als edificis i escoles municipals.

Finalment, Fernàndez també ha posat de manifest el compromís dels republicans per millorar la gestió de l'aigua, un bé "vital però escàs".

Últim "impuls" a la Zona de Baixes Emissions
Alba Gordó ha avançat que la Zona de Baixes Emissions (ZBE) està a punt de ser una realitat a Sant Cugat. Gordó ha explicat que preveuen que entri en vigor abans de l'estiu i ha volgut remarcar que Sant Cugat serà "la primera ciutat, després de Barcelona" en tenir aquesta ZBE.






Juli Fernàndez

Una conselleria que ens permeti posar totes les eines polítiques al servei de la gent des d'una visió ecologista i de combat climàtic per deixar a les pròximes generacions un país i un planeta millor.

Mireia Ingla

L'objectiu és anar a poc a poc cap a un model energètic. Un model de país que volem tenir, de compromís amb l'energia neta i els municipis han de ser els primers en posar-ho en pràctica. Sant Cugat ha de ser un referent en aquest sentit i el compromís d'aquest Ajuntament és fer-ho possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.