Borràs alerta que el model de tripartit de Sant Cugat podria repetir-se a la Generalitat

L'acte de campanya electoral a la ciutat també ha comptat amb Puigdemont, Ponsa, Puigneró, Calvet, Morral i Fortuny

Eleccions Parlament 2021 14F

Publicat el 6/feb/21 per Clara Bardají

'No volem ni ens podem permetre que el model de tripartit a Sant Cugat es repeteixi a la Generalitat de Catalunya'. Així ho ha afirmat la candidata de Junts per Catalunya a la presidència, Laura Borràs, en un acte de campanya aquest dissabte a Sant Cugat. Borràs ha alertat que, si Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) guanya les eleccions al Parlament del 14 de febrer, es podrien repetir els pactes amb altres institucions i postula Junts com la solució per 'avançar cap a la independència. 'No pactarem amb els partits del 155', ha sentenciat la candidata. El míting també ha comptat amb l'expresident Carles Puigdemont, els consellers santcugatencs Àngels Ponsa, Damià Calvet i Jordi Puigneró, la portaveu del grup municipal Carmela Fortuny, i el número 83 a la llista per Barcelona, Toni Morral. Tots han remarcat que, amb una victòria de Junts, la Generalitat comptaria amb la primera presidenta dona.

Puigdemont, que ha fet assistit a l'acte de manera telemàtica, ha assenyalat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per haver "blanquejat VOX". Puigdemont ha afirmat que Sánchez, després d'haver promès que farien "el govern més progressista de la història", s'ha "recolzat en la ultradreta per aprovar qüestions com la gestió dels fons europeus" i ha "lloat el sentit d'Estat de Vox" i "no li ha caigut la cara de vergonya". L'expresident ha defensat Borràs com "l'antídot contra el feixisme i els que el blanquegen" i ha apel·lat a un "triplet de majories" al 14-F: "majoria absoluta d'escons independentistes al Parlament, superar el 50% de vots i que el grup majoritari de l'independentisme sigui Junts per Catalunya". Finalment, Puigdemont ha explicat que el que "estan vivint en la campanya de tots junts contra Junts", ja es va viure a Sant Cugat.

Sant Cugat és "terra de consellers"
El conseller de Polítiques Digitals i santcugatenc, Jordi Puigneró, s'ha adreçat als santcugatencs: "molts esteu patint el tripartit i us queixeu, i amb raó, perquè aquesta ciutat està entrant en decadència". El també candidat a la llista per Barcelona ha recordat que, "perquè el 2023 no hi torni a haver un tripartit a Sant Cugat comença perquè aquest 14-F no hi hagi tripartit a Catalunya". Puigneró es mostra convençut que "només si Junts és al Govern", Catalunya "escriurà la pàgina de la independència" en els propers anys.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat i santcugatenc, Damià Calvet, ha posat el focus en la necessitat d'una "reactivació econòmica que faci front a l'emergència sanitària, econòmica, social, ambiental i política" i, per fer-ho cal "treure's de sobre les dependències estèrils de l'Estat espanyol". "Hem de guanyar les eleccions i les hem de guanyar bé", ha remarcat Calvet, que ha demanat el vot útil perquè Junts lideri la Generalitat i no passi com a Sant Cugat: "vam guanyar i vam guanyar bé, però no podem governar".

La cultura també ha tingut protagonisme en l'acte d'aquest dissabte amb la consellera de Cultura i santcugatenca, Àngels Ponsa, qui ha assegurat que "la cultura i la llengua són els pilars sobre els quals construir un país millor". Ponsa ha recordat que la cultura és "salut, cohesió, motor de creixement, motor econòmic i revolució" i que amb Laura Borràs, "tot s'impregnarà de cultura".

L'acte de Junts per Catalunya ha tingut lloc al Celler Modernista de Sant Cugat amb més d'una seixantena d'assistents, tot i que també s'ha retransmès en directe per YouTube. La cita ha complet amb les mesures de seguretat anti-Covid: distància, gel hidroalcohòlic i mascareta.




DECLARACIONS

Laura Borràs

Ha aparegut un nou partit. Tots contra Junts, i això és el que va passar aquí. Aquí va començar aquest tots contra Junts pactant amb partits del 155 per fer fora Junts, que havia guanyat a les urnes. I fer-ho sense cap escrúpul i com a model que s'ha exportat a altres llocs.

Your browser doesn’t support HTML5 audio