El PDeCAT reivindica una 'bona gestió' per al Govern: 'No ens separa la independència, sinó la incompetència'

La candidatura referma l'aposta per la independència, però prioritzant el treball per fer front a la crisi

Eleccions Parlament 2021 14F

Publicat el 9/feb/21 per Sergio Morales

El PDeCAT reivindica la gestió que van capitanejar els governs d'Artur Mas a la Generalitat i els de Joan Aymerich, Lluís Recoder i Mercè Conesa a Sant Cugat. Ho fan perquè consideren que aquella manera de treballar pot ser clau per contribuir a la recuperació econòmica i sortir de la crisi derivada de la pandèmia. La candidatura ho ha posat de manifest aquest dimarts a Sant Cugat, en un acte electoral en el qual han participat la número 2 de la llista per Barcelona, Joana Ortega; l'expresident Mas; i l'exalcaldessa Conesa. Ortega ha posat de manifest que la del PDeCAT és una candidatura que aposta per la independència i que el que els separa de la resta de forces que també la defensen és 'la incompetència' en la gestió.

En l'acte final de campanya del PDeCAT a les comarques de Barcelona, la formació ha reivindicat "tornar a la bona gestió per damunt de la gesticulació, tornar a l'eficàcia per damunt de l'activisme, tornar a la moderació". Per a Joana Ortega, el país viu ara una crisi "transversal" i això requereix "buscar respostes de manera decidida, hàbil i urgent". Una d'elles passa per "reactivar l'economia del país". De fet, critica l'actual Govern per ser el responsable de què "Catalunya hagi abaixat la persiana".

Així, la candidatura no només reivindica la tasca dels governs de CiU amb Mas al capdavant, sinó que també posa en valor la que va fer la coalició a Sant Cugat durant més 30 anys. La número 5 de la llista, la santcugatenca Mireia Canals, considera que la ciutat és "un referent" a Catalunya i un model a seguir en desenvolupament humà i econòmic. En aquest sentit, ha lloat que els exalcaldes Aymerich, Recoder i Conesa fessin possible un model "business friendly" (en català, atractiu per als negocis).

La presidenta del consell nacional del PDeCAT, l'exalcaldessa Mercè Conesa, ha tornat a pujar al faristol en campanya per fer costat a la candidatura, de la qual posa en valor el tarannà "possibilista". Així, confia que es pot enfilar la recuperació econòmica, amb una estratègia que torni a "prestigiar Catalunya" i que segui el país "a la taula de la presa de decisions". Conesa ha recordat que es va posar al capdavant de l'Ajuntament de Sant Cugat en plena crisi i que des de l'executiu es va fer una aposta per "lluitar per una fortalesa econòmica".

A l'acte també hi ha intervingut, telemàticament, l'expresident Artur Mas, que ha fet a crida a tothom a votar i a fer-ho pel PDeCAT. "Tot vot és útil; el que és inútil és no anar a votar", ha reflexionat. Mas ha refermat la idea que fer costat al teixit econòmic és clau per a la sortida de la crisi i, en aquesta lluita, considera que el PDeCAT pot ser una força clau per assolir-ho.






DECLARACIONS

Joana Ortega

Volem la independència, però no creiem en la via unilateral ni en dreceres màgiques. Si volem una Catalunya independent el que ens cal és una gestió eficient. No ens separa la independència, sinó la incompetència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mireia Canals

Sant Cugat ha estat una ciutat model, un exemple de desenvolupament humà i econòmic. Amb valors, amb un model urbanístic exemplar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mercè Conesa

En aquest moment el PDeCAT aposta per una estratègia possibilista, que recuperi el país econòmicament, que torni a prestigiar Catalunya, on ens sentim orgullosos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio