Reguant (CUP): 'Som el vot útil d'aquelles que volem guanyar la independència'

La formació s'erigeix també com la millor opció per combatre l'extrema dreta


  • Comparteix:

Núria Gibert, Maria Gordillo i Eulàlia Reguant a l'acte de campanya electoral de la CUP al Celler Cooperatiu / Foto: Cugat Mèdia

Núria Gibert, Maria Gordillo i Eulàlia Reguant a l'acte de campanya electoral de la CUP al Celler Cooperatiu / Foto: Cugat Mèdia

La número 3 de la CUP a la llista per Barcelona, Eulàlia Reguant, ha expressat, en un acte de campanya a Sant Cugat, la importància de posar els drets socials al centre de la política en el context de crisi i ha reivindicat el de la seva candidatura com el 'vot útil' dels antifeixistes i dels independentistes. A l'acte, al Celler Modernista amb una cinquantena d'assistents, també hi han participat com a oradores la tinenta d'alcaldia Núria Gibert, i l'activista santcugatenca d'Arran Maria Gordillo.

Reguant ha lamentat que durant aquests mesos de pandèmia "la necessitat de treballar per viure s'imposava a la necessitat d'aturar l'activitat econòmica per sobreviure" i ha reclamat una renda bàsica universal per poder renunciar a "llocs de feina precaris". La cupaire ha demanat uns serveis públics "de veritat, que no estiguin al servei de les grans empreses" i un desenvolupament de la indústria al país. Per acabar la seva intervenció, Reguant ha definit la CUP com el vot útil contra l'extrema dreta, "que porta dies campant pels carrers impunement", contra aquells que busquen obtenir benefici de tot i a favor dels que diuen "que volem guanyar la independència".

Per la seva banda, la segona tinenta d'alcaldia a l'Ajuntament, Núria Gibert, ha reivindicat la importància de posar la vida al centre i ha fet un paral·lelisme entre la crisi de 2008 i la de la pandèmia: "les dues cristal·litzen les deficiències d'un sistema asfixiant, ineficient socialment, mortal en termes ecològics i que exclou a la majoria". A més, Gibert ha recordat el problema "endèmic" que hi ha a Sant Cugat amb el preu de l'habitatge, que considera "un servei bàsic i essencial" i que, "no pot estar regit per la llei de la selva".

La portaveu municipal cupaire també ha explicat com la perspectiva feminista que vol incorporar la CUP a totes les polítiques és una forma de donar a les cures la importància que es mereixen i de posar la vida al centre. "La pandèmia ens ha posat davant del mirall una cosa molt senzilla: som interdependents i com són d'imprescindibles i necessàries les persones que s'encarreguen que la vida tiri endavant", ha dit Gibert. Tant la santcugatenca com Reguant han tingut unes paraules d'estima cap a Arcadi Oliveres, ja que consideren que representa "una manera d'estar a la vida".

Com a representant de la "força del jovent" ha parlat la santcugatenca Maria Gordillo. La membre d'Arran ha posat èmfasi en la importància de "no perdre la batalla de l'esperança" i de mantenir la fe en creure que hi ha "una altra manera" de fer les coses.




Núria Gibert

A Sant Cugat tenim un d'aquests mals estructurals sistèmics que afecten a tantes ciutats del nostre país i que no podem combatre efectivament només des de l'Ajuntament i és el preu i l'accés a l'habitatge.

Eulàlia Reguant

En els moments que vivim de crisi econòmica, de crisi sanitària, de crisi democràtica, de crisi climàtica, és més important que mai que els drets socials estiguin al centre de la nostra política, de la institucional i la del carrer perquè, com sempre, és la del carrer la que porta l'avantatge, la que ens ensenya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.