Els comuns volen que la Generalitat sigui 'la gran promotora' de construcció d'habitatge de protecció oficial

Catalunya té un 1,5% del parc d'habitatge total destinat a l'habitatge públic


  • Comparteix:

Acte de campanya d'En Comú Podem a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Acte de campanya d'En Comú Podem a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem defensa l'habitatge de protecció oficial com una de les prioritats a Catalunya. La candidata número 6 a les llistes per Barcelona, Susanna Segovia, ha remarcat en un acte a Sant Cugat que l''emergència habitacional', que s'arrossega des del 2010, s'ha agreujat a causa de la crisi de la Covid-19. Davant d'això, els de Jèssica Albiach proposen que el parc d'habitatge públic de Catalunya, actualment d'un 1,5%, s'augmenti i s'equipari a la mitjana europea, que se situa al 15%. Els comuns demanen que la Generalitat destini un 0,6% del PIB, la mitjana de la Unió Europea, per construir habitatge públic, una xifra que, a Catalunya, actualment és del 0,1%.

"La Generalitat ha desistit de construir habitatge públic", assegura Segovia, qui vol revertir aquesta situació: "el govern de la Generalitat s'ha de convertir en el primer gran promotor de construcció d'habitatge de protecció oficial de Catalunya". La solució dels comuns passa per "invertir i construir habitatge de protecció oficial de Catalunya" i que sigui un habitatge públic "per sempre" i no puguin passar al mercat privat.

En l'acte d'aquest dijous, Segovia ha aprofitat per exigir que es compleixi la llei de regulació de rendes de lloguer que es va aprova el setembre de 2020 i que "posa fre als abusos en el lloguer". Segovia ha criticat que, tot i "els flagrants incompliments", la Generalitat no hagi posat cap sanció.

Finalment, la candidata número 6 ha proposat recuperar la llei de barris, la qual planteja intervencions integrals als barris de zones urbanes urbans i nuclis rurals per a la seva rehabilitació des d'una perspectiva d'habitatge, eficiència energètica, urbanisme i construcció i enfortiment sociocomunitari. Una llei que obriria una línia d'acció a barris santcugatencs com la Floresta, les Planes i Monestir-Sant Francesc per "combatre-hi l'infrahabitatge" i "millorar les condicions d'habitatge de molts habitatges que fa molts anys que no estan adequades".








Susanna Segovia

Que, d'una vegada per totes, el govern de la Generalitat de Catalunya s'ha de convertir en el primer gran promotor de construcció d'habitatge de protecció oficial de Catalunya. La Generalitat ha desistit de construir habitatge públic.

Susanna Segovia

Seria una línia de rehabilitació energètica d'habitatges que serveixi per combatre l'infrahabitatge i millorar les condicions d'habitatge de moltes vivendes que porten molts anys sense estar adequades. Això provoca que les famílies que hi viuen hagin d'assumir importants factures de les subministradores que, moltes vegades els provoca acabar amb la pobresa energètica, perquè no hi poden fer front.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.