Una jornada electoral atípica

La situació sanitària marca una jornada electoral amb poca participació i llargues cues


Temes relacionats

Gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i un recorregut marcat: així serà el 14-F (14/feb/21)

La participació de Sant Cugat a les eleccions catalanes no deixa d'augmentar des de 2006 (14/feb/21)

Aquests són els santcugatencs que opten a entrar al Parlament com a diputats (14/feb/21)


  • Comparteix:

Les llargues cues a les portes dels col·legis electorals per accedir a votar han estat una de les imatges del 14-F. Malgrat que la participació ha estat la més baixa des de 2006, més de 42.000 santcugatencs han fet ús del dret a vot. Cugat Mèdia ha seguit l'evolució de la jornada electoral a Sant Cugat.

Poc després de les nou ja s'han començat a formar les primeres cues de persones que volen votar en la franja destinada a les persones de risc, cues provocades sobretot per les estrictes mesures de seguretat sanitària. Ha sigut a partir de les 12 del migdia, quan ha començat la franja de votació de la població general, que s'han format les cues més llargues per poder exercir el dret a vot.

L'alcaldessa Mireia Ingla ha visitat el Casal de Floresta per comprovar que tot està funcionant bé / Foto: Cugat Mèdia
L'alcaldessa Mireia Ingla ha visitat el Casal de Floresta per comprovar que tot està funcionant bé / Foto: Cugat Mèdia


L'Ajuntament ha informat que totes les meses s'han constituït amb normalitat, i només en una mesa de l'escola Catalunya ha faltat un membre, que ha sigut cobert per un suplent d'un altre col·legi. A nivell català, fins les 11 del matí no s'han pogut constituir totes, però a partir d'aquesta hora, al 100% dels col·legis electorals de Catalunya ja s'està votant amb normalitat.
Tot i la pluja, els votants fan cua a l'exterior dels col·legis electorals / Foto: Cugat Mèdia
Tot i la pluja, els votants fan cua a l'exterior dels col·legis electorals / Foto: Cugat Mèdia


Al final han sigut poc més de 200 persones les que han presentat una excusa per no ser membre de la mesa, i la Junta Electoral de Zona els l'ha acceptat. Malgrat això, totes les meses s'han constituït i a les 9 del matí ja tothom han pogut començar a votar.

A partir de les set de la tarda ha estat el torn de votar de les persones amb Covid-19, amb contactes estrets o sospitoses. Els membres de les meses s'han equipat amb els EPI per evitar qualsevol contagi.
Els membres de la mesa amb els EPI per rebre els vots de l'última franja / Foto: Lali Puig
Els membres de la mesa amb els EPI per rebre els vots de l'última franja / Foto: Lali Puig


Enguany, la ciutat ha comptat amb més punts de votació que mai: 37. S'arriba a aquesta xifra amb la incorporació del Pav 3, el Museu del Còmic i la Casa de la Vila de Valldoreix. Un total de 63.270 electors santcugatencs han estat cridats a urnes aquest diumenge per exercir el seu dret a vot.

Incidències
Quan els membres de les meses han arribat al seu lloc, s'han trobat amb l'equip de protecció (EPI) que s'hauran de posar a les set de la tarda durant la franja de vot destinada a les persones contagiades o sospitoses. Una veïna de Sant Cugat n'ha fet una foto i s'ha queixat per Twitter.



Davant les queixes, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha explicat a Cugat Mèdia que el Procicat "demanava que fos una granota contra els fluids i amb una determinada certificació". Des de l'Ajuntament, han facilitat uns equips que els va fer arribar la Diputació de Barcelona. Així i tot, Soler ha assegurat que, "davant aquesta situació", estan duent a terme "comprovacions". Si "hi hagués algun problema al llarg del dia", el consistori restituiria els equips, segons ha afirmat Soler.

En l'apartat d'incidències, també, al Casal de Mira-sol, els termòmetres no funcionaven massa bé a primera hora.

Abans d'accedir al col·legi electoral, es pren la temperatura a tots els votants / Foto: Cugat Mèdia
Abans d'accedir al col·legi electoral, es pren la temperatura a tots els votants / Foto: Cugat Mèdia





Pere Soler

Hem constituït el 100% de les meses electoral. Hi ha hagut les típiques incidències de qualssevol eleccions, però estem una mica més avesats que pugui haver-hi dificultats, però s'ha pogut començar a votar amb total normalitat.

Pere Soler

Un EPI és un equip de protecció individual i el Procicat demanava que fos una "granota" preparada en contra dels fluids i amb una determinada certificació. Hem fet servir uns equips que ens va fer arribar la Diputació per poder treballar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.