Dos independents estaran en els primers llocs de la llista electoral d'ICV pels comicis municipals


  • Comparteix:

Els primers llocs de la llista electoral municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds els ocuparan tres membres de la formació ecosocialista i els dos independents que van aconseguir més vots en el procés de llistes obertes. ICV està ultimant l'acord amb Esquerra Unida i Alternativa, que ha donat ple suport al procés intern dels ecosocialistes, encara que no tindran cap candidat en els cinc primers llocs.

El president d'ICV, Xavier Boix, ha presentat l'equip de persones que l'acompanyaran als primers llocs de la llista electoral. L'expresident la Federació d'Associacions de Veïns, Xavier Laborda, i la metgessa Assun Reyes són els dos membres del partit que han aconseguit més vots al procés electiu intern. També n'han sortit escollits els independents Ismael Lecina, exdirector de l'escola Joan Maragall, i Montserrat Español, presidenta d'Atena Dones.

L'alcaldable d'Iniciativa, Xavier Boix, ha mostrat la seva satisfacció perquè els candidats més votats hagin accedit a acompanyar-lo a la llista:

Xavier Boix

Les persones que m'acompanyen avui són les que van treure més vots desprès de mí


IC-V donarà a conèixer els cinc primers candidats amb un tríptic informatiu que aquesta setmana es començarà a enviar a 20.000 cases santcugatenques. Allà es critiquen diferents aspectes de l'acció de govern dels últims anys, com les mancances en serveis, transport públic, seguretat ciutadana i polítiques d'habitatge. Però des d'Iniciativa també es volen destacar les fites que s'han aconseguit gràcies a la seva feina al consistori durant quatre anys. Per Xavier Boix, és especialment important el pacte per posar un sostre al creixement demogràfic i l'acord de protegir Torrenegra amb la declaració com a parc rural. Boix assegura que el paper dels ecosocialistes en aquest punt ha estat decisiu:

Xavier Boix

Si ICV no haguès estat en aquesta comissió no hi hauria hagut consens


Boix també ha assegurat que veu factible arribar als cinc regidors i crear una nova majoria d'esquerres a Sant Cugat després del 25 de maig. Segons Boix, l'acord amb Esquerra Unida i Alternativa i el projecte d'ICV permetran que les esquerres afrontin les eleccions amb unitat i amb força.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.