L'alcaldable d'ICV considera que la participació ciutadana en l'Agenda 21 és 'testimonial'


  • Comparteix:

L'alcaldable d'ICV, Xavier Boix, considera que la presència ciutadana en l'elaboració de l'Agenda 21 és 'testimonial'. Això ha dit Xavier Boix arran de l'entrevista que ha mantingut amb l'alcaldessa ecosocialista de Santa Perpètua, Isabel Garcia, on els plans de desenvolupament sostenible s'estan executant amb la supervisió de tots els sectors socials.

La presència avui a Sant Cugat d'Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua, obre la ronda d'entrevistes que Iniciativa realitzarà amb regidors i alcaldes ecosocialistes de la demarcació per a prendre nota de l'aplicació dels seus projectes. És el cas de l'Agenda 21 de Santa Perpètua, una iniciativa que, segons Isabel García, ha comptat amb les aportacions de tota la ciutadania.

En aquest sentit, l'alcaldable santcugatenc ha lamentat que el projecte homòleg a Sant Cugat sigui ben diferent pel que fa la participació. Xavier Boix ha afirmat que no pot parlar-se d'una Agenda 21participativa quan, dels 60 mil habitants, només 130 assisteixen a les sessions de treball:

Xavier Boix

Perquè hi hagi participació ciutadana s'han de fer assembleas als barris i reunions amb les entitats


Santa Perpètua té 22 mil habitants i 6 centres cívics. Xavier Boix considera que aquest model de cohesió social no està present a Sant Cugat, ja que només té tres centres cívics. L'alcaldable ha dit que l'administració ha de negociar amb els promotors immobiliaris la construcció d'aquests espais, sobre tot a les zones de nou creixement de la ciutat. Boix ha concretat els plans ecosocialistes en aquest aspecte:

Xavier Boix

Iniciativa el que planteja és un treball a mig termini on els barris s'impliquin més


En matèria de polítiques d'atenció social, Boix considera que Sant Cugat hauria de tenir una major oferta d'oci per a la gent jove i un telèfon d'atenció permanent pels majors de 65 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.