ICV pretén potenciar les entitats i millorar els equipaments culturals


  • Comparteix:

Reforçar el protagonisme de les entitats culturals locals, millorar els equipaments i potenciar una nova política patrimonial són les prioritats d'ICV en matèria de cultura. Per als ecosocialistes, Sant Cugat té actualment pocs equipaments culturals i els seus usos no estan definits.

Segons l'alcaldable d'ICV, Xavier Boix, la manca de planificació de l'equip de govern en matèria de cultura ha portat a una situació de poques infrastructures i algunes d'elles sense un ús definit.

Xavier Boix

La Casa Aymat és un exemple de la manca de planificació cultural de l'Ajuntament en els darrers anys


Després de reunir-se amb una dotzena d'entitats culturals de la ciutat, ICV parteix de la base que cal trobar un millor equilibri entre la iniciativa ciutadana i la política municipal. Un dels redactors del programa, Jordi Casas, assegura que cal reforçar les entitats locals.

Jordi Casas

Manca un encaix correcte entre la inciativa institucional i la iniciativa social


Des d'ICV aposten per reformular el funcionament del Consell de Cultura, substituir la política actual de subvencions per una altra de convenis, i per redistribuir la despesa ordinària de cultura, repartint-la a terços entre el Centre Cultural, les activitats gestionades per l'ajuntament i els convenis per entitats.
Altres propostes són crear un centre de gestió del patrimoni, buscar una oferta més plural pel Centre Cultural o convertir la Casa Aymat en un museu del tapís i un centre de creació artística, .
Cal recordar que el grup local d'ICV i EUiA presentaran el seu programa electoral i la llista en un acte públic aquest mateix divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.