Prop d'un centenar de persones segueixen el debat electoral organitzat per UADEP


  • Comparteix:

Prop d'un centenar de persones han participat al debat organitzat per Una Altra Democràcia és Possible (UADEP) per discutir les alternatives per crear una democràcia participativa. Segons alguns dels assistents, els partits polítics ja no són els únics agents de la gestió pública, i per això la democràcia representativa està tocant sostre.

Segons Carles Riera, del Fòrum Social Mundial, arreu del món s'està produint un moviment que busca una participació ciutadana més enllà del vot i de la influència a l'opinió pública. Riera ha assegurat que la democràcia representativa pateix una crisi profunda, tant a nivell internacional com a nivell local.

Un dels membres de la llista d'UADEP a Sant Cugat, Oriol Roda, ha remarcat que a la ciutat existeixen mecanismes de participació, però a la pràctica no funcionen per una manca de voluntat política:

Oriol Roda

Hi ha poca gent que estigui disposada a dedicar part del seu temps lliure a la participació


Durant el debat, molts participants han explicat la seva experiència en òrgans locals com el consell de joves o la coordinadora d'entitats per la solidaritat, però s'ha subratllat que, sovint, aquests instruments són merament informatius, i no permeten una participació real. Des d'UADEP també s'aposta per impulsar els pressupostos participatius, com ja s'està fent en altres ajuntaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.