El grup Atena adreça als alcaldables propostes per millorar l'atenció a les dones


  • Comparteix:

El grup Atena-Dones de Sant Cugat proposa al govern que surti de les properes eleccions un conjunt de propostes per millorar l'atenció a la dona. El col·lectiu creu que els serveis que s'han creat en els últims anys no tenen prou difusió ni recursos suficients per una població de més de 35.000 dones.

Davant la imminència de les eleccions, Atena Dones proposa al futur govern municipal la creació d'un Consell de la Dona i tractar aquest àmbit des de totes les àrees del consistori. També reclamen comptar amb una "Casa de la Dona", on puguin reunir-se per manifestar i compartir les seves inquietuds. Segons la presidenta del grup, les reivindicacions no són noves, però encara no s'han aconseguit resoldre i cal reiterar-les:

Montserrat Espanyol

No són reivindicacions noves sinó que són reivindicacions continuades que no han quedat resoltes


El col·lectiu demana que l'Ajuntament habiliti una línia directa per atendre els casos de maltractaments, i que doti de més recursos el servei Dona Informació, que actualment centralitza aquesta atenció. Segons Montserrat Espanyol, els últims anys s'ha encetat un bon camí amb la creació de nous serveis, però les necessitats van molt per davant:

Montserrat Espanyol

S'ha creat una plataforma de serveis socials i el servei DonaInformació, però el nombre d'habitants de Sant Cugat requereix més serveis


Des d'Atena també es recorden problemàtiques actuals que pateix la dona, com les dificultats per reincorporar-se al mercat laboral després d'haver-se dedicat a la família. Segons aquest col·lectiu cal incidir en polítiques socials, en àmbits com la immigració o facilitar habitatges per dones grans que viuen soles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.