L'atenció a la gent gran i als discapacitats serà objectiu prioritari de CiU durant el pròxim mandat


  • Comparteix:

L'atenció a la gent gran i les persones amb discapacitats marcarà, de manera prioritària, l'acció de govern de Convergència i Unió en els propers quatre anys. Així, la federació ha anunciat que Sant Cugat tindrà properament 80 places més de residència geriàtrica de caràcter públic, s'engegarà un Pla d'Accessiblitat als edificis municipals i s'elaborarà un pla personalitzat de les necessitats de les persones majors de 80 anys de la ciutat.

Aquestes són només algunes de les propostes de Convergència i Unió en matèria d'atenció a les persones, i especialment a la gent gran i les persones amb minusvalideses. L'alcaldable de la formació ha anunciat que la ciutat comptarà amb 80 places de caràcter públic de residència geriàtrica ja que s'exigirà a totes les residències privades que reservin un 20% de places concertades, que gestionarà l'Ajuntament.

Lluís Recoder

Molt aviat Sant Cugat comptarà amb 80 places més per gent gran que les gestionarà l'Ajuntament


A més, la federació pretén elaborar un catàleg personalitzat de les necessitats de les persones de més de 80 anys. Així, s'estendran els recursos que ja es donen des de l'Ajuntament com és l'atenció domiciliària i les tele-alarmes perquè els avis puguin viure de manera autònoma, però amb un coixí protector per part de l'administració.

A banda, es construiran pisos d'habitatge públic per part de Promusa pels majors de 65 anys i s'elaborarà un Pla d'Accessibilitat de manera que s'adaptin tots els edificis municipals per l'accés a les persones amb dificultats sensorials o de mobilitat.

Però CIU vol estendre també les ajudes als més desafavorits del Tercer món i, en aquest sentit, passarà de donar el 0,7% a l'1% dels pressupost a les ONG. Per Lluís Recoder, Sant Cugat tornarà a ser capdavantera en la solidaritat amb els més necessitats:

Lluís Recoder

L'Ajuntament va ser un dels pioners en l'aplicació del 0,7%, ara ho serem dedicant l'1% al tercer món


Finalment, el projecte de Recoder contempla augmentar cada any en sis agents la plantilla de la Policia Local per garantir la seguretat dels ciutadans. L'alcaldable, però, espera que aquest esforç s'acompanyi del compliment, d'una vegada per totes, de les promeses del govern espanyol de dotar dels agents estatals que mereix la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.