Boix esmostra feliç pels resultats d'ICV-EA i sorprès per la davallada el PSC

El candidat d'ICV-EA a l'alcaldia de la ciutat, Xavier Boix

Eleccions2003

Publicat el 26/mai/03 per Miquel

El cap de llista d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Alternativa, Xavier Boix, s'ha mostrat molt feliç pels resultats de la coalició d'esquerres, que ha aconseguit sumar un regidor més. Iniciativa ha obtingut 3.796 vots, un 12,07% dels emesos, superant en més de 4 punts els resultats del 99. Tot i així, la coalició no podrà complir l'objectiu de formar part d'un nou govern d'esquerres.

La caiguda del PSC, que ha perdut dos regidors, fa que els 3 regidors d'Iniciativa no siguin suficients per possibilitar matemàticament un hipotètic govern d'esquerra plural, tal com s'havia previst des de la formació ecosocialista. Xavier Boix s'ha mostrat sorprès per la davallada dels socialistes, però tot i així ha destacat els bons resultats de la seva formació.

Xavier Boix

M'ha sorpès el resultat del PSC i ells hauran d'analitzar aquest resultat i veure quines perspectives s'els hi presenten


ICV-EUiA continua sent la quarta força més votada, en aquesta ocasió darrera d'Esquerra Republicana. Segons Boix, la coalició ha assolit un dels objectius electorals, que era superar els resultats del Partit Popular.

Xavier Boix

Hem passat de dos a tres i hem superat al PP, cosa que per nosaltres era molt important


Iniciativa ha aconseguit en aquestes eleccions els segons millors resultats de la seva història a nivell municipal, per darrere de l'històric 19,46% que va obtenir als primers comicis democràtics. A més, la recomposició de la coalició entre Iniciativa i Esquerra Unida sembla haver consolidat la confiança dels electors