ERC és la força que més augmenta la seva representació al Consell Comarcal del Vallès Occidental


Temes relacionats

CiU guanya les eleccions amb un regidor més mentre el PSC perd dos representants al ple municipal (26/mai/03)


  • Comparteix:

Esquerra Republicana és el partit que més ha augmentat la seva representació al Consell Comarcal del Vallès després de les eleccions municipals. El PSC es manté com el partit majoritari al Consell, tot i que no aconsegueix la majoria absoluta.

ERC és l'única formació que millora la seva força al Consell Comarcal, passant de 2 a 5 consellers. CiU perd un conseller, mentre Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa en perd dos, tot i que a les eleccions del 99 s'havien presentat separadament. El partit popular no pateix cap canvi, i es manté amb 4 regidors.

D'aquesta forma, el PSC, amb 16 regidors, es mantindrà com el partit més important al Consell del Vallès. CiU serà la segona força, amb 9 consellers, seguit d'IC-V i ERC, amb 5 consellers cadascun. L'últim partit que integra el Consell és el PP.

A la nostra comarca, la composició del Consell Comarcal hauria estat pràcticament idèntica si s'hagués aplicat la reforma del sistema electoral d'aquests organismes. Recordem que la junta electoral central va decidir frenar la llei aprovada pel Parlament el passat 29 d'abril, perquè ja s'havia iniciat el procés electoral. Les diferències a la nostra comarca haurien estat mínimes, però haurien tret un conseller de CiU que hauria anat a parar al PSC.

Fins ara, l'assignació del Consell es feia en funció dels regidors obtinguts, mentre que la nova llei ho farà segons els vots aconseguits. En algunes comarques del país, això beneficia els interessos de les grans ciutats i perjudica els municipis petits, amb poca població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.