Queden tres setmanes per sol·licitar el vot per correu


  • Comparteix:

Queden tres setmanes per sol·licitar el vot per correu

Queden tres setmanes per sol·licitar el vot per correu

Fins 10 dies abans de les eleccions al Parlament, el tercer dijous de novembre, es poden sol·licitar els documents per exercir el dret de vot per correu. Tres dies abans de la jornada electoral, es tanca el termini per emetre el vot per correu certificat. Per aconseguir els documents necessaris, cal adreçar-se a qualsevol oficina de Correus, presentar el Document Nacional d'Identitat i demanar el certificat d'inscripció en el cens electoral.

Un cop feta la petició, l'Oficina del Cens Electoral farà arribar per correu certificat al domicili indicat i abans del sisè dia anterior a les eleccions el certificat censal, les paperetes, el sobre de votació i les instruccions del procediment a seguir. Tots aquests documents juntament amb la papereta escollida s'han d'introduir en un sobre dirigit al president de la mesa electoral. El marge per enviar el vot, també per correu certificat, és de tres dies abans de la votació.

La petició de documentació s'ha de fer personalment. En cas contrari, es pot delegar a una altra persona acreditada amb un document notarial o consular. L'enviament del sobre amb el vot el pot fer qualsevol persona sense necessitat acreditació del votant.

Si s'ha sol·licitat el vot per correu, ja no es pot exercir el vot de manera presencial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.