Reagrupament descarta entrar al govern i prefereix Mas a Montilla


Temes relacionats

El programa de Reagrupament (29/oct/10)

Reagrupament descarta presentar-se a les municipals per centrar-se en la independència (20/oct/10)


  • Comparteix:

Reagrupament Independentista descarta formar part del proper govern de la Generalitat, fins i tot en cas que la seva hipotètica representació al Parlament sigui necessària per apuntalar un executiu. Ho ha assegurat en una entrevista a Cugat.cat la cap de llista per Barcelona, Rut Carandell, que ha deixat clar que la seva formació donaria suport a un govern de CiU abans que a un del PSC en el supòsit que Reagrupament fos clau per decidir el nou executiu de la Generalitat. Carandell ha fixat la independència, la regeneració democràtica i el treball com els tres eixos centrals de Reagrupament.

Reagrupament Independentista no té voluntat de formar govern amb cap partit després de les eleccions al Parlament i enfoca els propers quatre anys amb la previsió de situar-se a l'oposició. En declaracions a Cugat.cat, la cap de llista per Barcelona, Rut Carandell, també ha indicat que la seva formació donaria suport a Artur Mas per davant de José Montilla en cas que els vots de Reagrupament fossin claus per investir el proper president de la Generalitat.

Rut Carandell

Reagrupament no vol estar al govern, farem treball parlamentari i oposició. Entre CiU i el PSC, donaríem suport a Artur Mas.


Reagrupament considera que la independència de Catalunya s'ha d'aconseguir a través d'un acte de sobirania del Parlament. La formació ha plantejat 'treballar més per intentar guanyar més' com a recepta contra la crisi econòmica. Un altre dels objectius de Reagrupament és la regeneració democràtica que, com explica Carandell, inclou la proposa de limitar els mandats dels representants polítics.

Rut Carandell

Reagrupament proposa més transparència, una llei electoral nova, circumscripcions més petites i limitar els mandats dels polítics.


Cugat.cat ha iniciat amb Reagrupament Independentista un cicle d'entrevistes preelectorals amb els representants de les formacions polítiques amb presència a Sant Cugat que concorren a les eleccions del 28 de novembre. Aquest dimecres serà el torn del portaveu i número tres de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.