Solidaritat Catalana posa la proclamació d'independència com a condició per entrar en un futur govern


Temes relacionats

Reagrupament descarta entrar al govern i prefereix Mas a Montilla ( 3/nov/10)


  • Comparteix:

Uriel Bertran / Foto: directe.cat

Uriel Bertran / Foto: directe.cat

Solidaritat Catalana per la Independència assegura que entraria al govern de la Generalitat amb la condició de proclamar la independència en la propera legislatura. Ho ha dit el portaveu i número tres de la formació per Barcelona, Uriel Bertran, en una entrevista a Cugat.cat on també ha assegurat que l'estat propi és l'única via per garantir el progrés de Catalunya. Independència i regeneració democràtica són els eixos centrals de la formació liderada per Joan Laporta.

Solidaritat Catalana per la Independència coincideix amb Reagrupament en les línies essencials del seu programa polític, però difereix en qüestions d'organització, com el procés d'elecció de candidats que s'ha fet a través de primàries, o d'estratègia, ja que la coalició de Laporta contempla formar part d'un govern de la Generalitat a partir del 28 de novembre.

Uriel Bertran ha expressat així les seves condicions per entrar a formar govern, tot i que no ha especificat amb quina altra formació política.

Uriel Bertran

Només s'entraria al govern si fos un executiu que proclamés la independència en aquesta legislatura.



Bertran ha defensat la necessitat d'un estat propi abans d'entrar en discussions ideològiques sobre l'eix esquerra-dreta.

Uriel Bertran

Som una coalició transversal. Catalunya no té ni recursos ni poder polític per fer polítiques de dretes o d'esquerres.




El número tres per Barcelona de Solidaritat Catalana per la Independència considera que alguns sectors de la societat catalana que s'oposen a la independència, com determinades elits econòmiques i mediàtiques, han maniobrat per perjudicar la imatge política del candidat de la coalició, Joan Laporta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.