Ciutadans prioritza el compliment de la sentència de l'Estatut en la propera legislatura


Temes relacionats

Solidaritat Catalana posa la proclamació d'independència com a condició per entrar en un futur govern ( 4/nov/10)

Reagrupament descarta entrar al govern i prefereix Mas a Montilla ( 3/nov/10)


  • Comparteix:

El compliment de la sentència de l'Estatut en qüestions com el bilingüisme és una de les prioritats de Ciutadans per a la propera legislatura. Ciutadans indica que en els propers anys treballarà també per superar la crisi econòmica i combatre la corrupció política. En una entrevista a Cugat.cat, el número quatre per Barcelona, José Manuel Villegas, ha explicat que els problemes interns que ha patit el partit ja estan superats i ha assegurat que Ciutadans reforçarà el seu pes al Parlament després de les eleccions del 28 de novembre.

Ciutadans es presenta a les eleccions del 28 de novembre per combatre les tres crisis que, segons diu aquesta formació, pateix actualment Catalunya. La crisi econòmica i la falta de credibilitat dels partits a causa de la corrupció política són dos dels problemes que apunta Ciutadans. El partit també considera que Catalunya pateix una crisi institucional provocada per la 'batalleta' de l'Estatut i que ha culminat amb la sentència del Tribunal Constitucional. Assegurar el compliment d'aquesta sentència en aspectes com la presència del castellà a l'administració és, precisament, la prioritat de la formació d'Albert Rivera.

El número quatre a les llistes per Barcelona, José Manuel Villegas, ha indicat que 'una societat bilingüe necessita una administració bilingüe'. En declaracions a Cugat.cat, Villegas s'ha oposat a la preferència del català en cap àmbit públic.

José Manuel Villegas

S'ha de complir la sentència. A l'escola dues llengües vehiculars i a les administracions públiques cap llengua preferent.



Villegas considera que la independència de Catalunya és 'una aventura que no sabem cap a on va' i ha defensat l'actual Estat de les autonomies com a model d'organització política.

José Manuel Villegas

En l'Estat espanyol actual ens sentim a gust. No calen esforços en crear altres construccions nacionals.



Aquesta entrevista s'inclou dins el cicle d'entrevistes preelectorals que està fent Cugat.cat amb els representants de les formacions polítiques amb presència a Sant Cugat que concorren a les eleccions del 28 de novembre. Aquest divendres és el torn del número 4 de les llistes del PP per Barcelona, Pere Calbó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.