Ciutadans prioritza el compliment de la sentència de l'Estatut en la propera legislatura

Eleccions Parlament

Publicat el 4/nov/10 per Quim Sala

El compliment de la sentència de l'Estatut en qüestions com el bilingüisme és una de les prioritats de Ciutadans per a la propera legislatura. Ciutadans indica que en els propers anys treballarà també per superar la crisi econòmica i combatre la corrupció política. En una entrevista a Cugat.cat, el número quatre per Barcelona, José Manuel Villegas, ha explicat que els problemes interns que ha patit el partit ja estan superats i ha assegurat que Ciutadans reforçarà el seu pes al Parlament després de les eleccions del 28 de novembre.

Ciutadans es presenta a les eleccions del 28 de novembre per combatre les tres crisis que, segons diu aquesta formació, pateix actualment Catalunya. La crisi econòmica i la falta de credibilitat dels partits a causa de la corrupció política són dos dels problemes que apunta Ciutadans. El partit també considera que Catalunya pateix una crisi institucional provocada per la 'batalleta' de l'Estatut i que ha culminat amb la sentència del Tribunal Constitucional. Assegurar el compliment d'aquesta sentència en aspectes com la presència del castellà a l'administració és, precisament, la prioritat de la formació d'Albert Rivera.

El número quatre a les llistes per Barcelona, José Manuel Villegas, ha indicat que 'una societat bilingüe necessita una administració bilingüe'. En declaracions a Cugat.cat, Villegas s'ha oposat a la preferència del català en cap àmbit públic.

José Manuel Villegas

S'ha de complir la sentència. A l'escola dues llengües vehiculars i a les administracions públiques cap llengua preferent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Villegas considera que la independència de Catalunya és 'una aventura que no sabem cap a on va' i ha defensat l'actual Estat de les autonomies com a model d'organització política.

José Manuel Villegas

En l'Estat espanyol actual ens sentim a gust. No calen esforços en crear altres construccions nacionals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Aquesta entrevista s'inclou dins el cicle d'entrevistes preelectorals que està fent Cugat.cat amb els representants de les formacions polítiques amb presència a Sant Cugat que concorren a les eleccions del 28 de novembre. Aquest divendres és el torn del número 4 de les llistes del PP per Barcelona, Pere Calbó.