Iniciativa aposta per reeditar el tripartit per impedir que CiU mani a Catalunya


Temes relacionats

El PP veu important la seva presència a la Generalitat per aturar l'independentisme ( 5/nov/10)

Ciutadans prioritza el compliment de la sentència de l'Estatut en la propera legislatura ( 5/nov/10)

Uriel Bertran: 'Només entrarem en un govern que vulgui proclamar la independència' ( 4/nov/10)

Reagrupament descarta entrar al govern i prefereix Mas a Montilla ( 3/nov/10)


  • Comparteix:

ICV-EUiA vol evitar que la dreta governi Catalunya i proposa reeditar el tripartit, tot i que Montilla ho hagi descartat. Els ecosocialistes han afirmat que donaran suport a una majoria parlamentària que faci polítiques d'esquerres, encara que Iniciativa no formés part d'aquest govern. En una entrevista a Cugat.cat, el número 14 a les llistes per Barcelona, el santcugatenc Xavier Boix, ha indicat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) no ha deixat 'mort' l'Estatut i considera que ara cal la unitat dels partits per recuperar tot el que la sentència ha retallat.

El santcugatenc Xavier Boix, número 14 per les llistes de Barcelona, ha indicat que Catalunya necessita continuar amb les polítiques d'esquerres i modernes en lloc de tornar a les polítiques del 'totxo i les grans infraestructures de CiU'. Per aquest motiu, Boix ha dit que el suport d'Iniciativa el tindrà qui proposi polítiques d'esquerres.

Xavier Boix

Si podem, no permetrem que governi la dreta. Volem un govern que faci polítiques d'esquerres.


Per Iniciativa, l'Estatut 'no està mort'. Els ecosocialistes apunten que el proper govern ha d'intentar que l'Estatut es compleixi en la seva totalitat i l'executiu ha d'utilitzar 'mecanismes polítics i jurídics' per recuperar tot el que la sentència del TC ha retallat. En el cas que l'Estat espanyol no tingui voluntat de negociar amb Catalunya, Iniciativa defensa el dret a l'autodeterminació. En declaracions a Cugat.cat, Boix ha indicat què significa exactament aquesta proposta.

Xavier Boix

El dret a l'autodeterminació no és la independència, és preguntar al poble què vol. Nosaltres apostem per un Estat federal.





Boix ha afegit que la lluita contra el canvi climàtic és una qüestió ètica per deixar un món millor a les futures generacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.