Els partits planten la precampanya a la Festa de Tardor


  • Comparteix:

La Festa de Tardor s'ha convertit en un escenari de precampanya, marcada aquest diumenge per la visita del Papa a Barcelona i les imputacions del cas Millet. Lluís Recoder, com a número 8 de les llistes de CiU al Parlament, recorda que els convergents ja es van oferir a comparèixer al Parlament per les suposades comissions a Ferrovial. Des dels socialistes, la número 4, Laia Bonet, assegura que és ara que CiU ha de donar explicacions, ja que la Fiscalia ha ampliat les imputacions en el cas Palau. El secretari general d'ERC, Joan Ridao, exigeix explicacions a Recoder en relació al PAV3.

La suposada comissió del 4% per l'adjudicació de la construcció del PAV3 de Sant Cugat s'ha fet present a la Festa de Tardor. Com a número 8 a les llistes per Barcelona, Lluís Recoder demana a les esquerres més propostes de campanya i menys acusacions en relació al cas Palau.

Recoder respon les esquerres que CiU ja es va oferir a donar explicacions a la comissió parlamentària que investiga el cas.

Lluís Recoder

Que no demanin explicacions, que llegeixi les actes del Parlament i la documentació que vam enviar i que escolti les forces santcugatenques.



La situació, però, ha canviat des de llavors, segons els socialistes. La número 4 del PSC, Laia Bonet, assegura que CDC ara sí que ha de donar explicacions perquè la Fiscalia ha ampliat les diligències i imputacions.

Laia Bonet

No és tard per donar explicacions i més si l'escrit de Fiscalia conclou que hi ha dubtes suficients per demanar la imputació de certes persones.





El secretari general d'ERC, Joan Ridao, exigeix explicacions a l'equip de govern santcugatenc.

Joan Ridao

No imputu res a ningú. Això ho farà la justícia, però m'agradaria sentir més explicacions de Mas i Recoder perquè no han estat satisfactòries.





L'altre debat polític durant la Festa de Tardor ha estat la visita del Papa. Tant els republicans com els ecosocialistes han criticat que Benet XVI hagi comparat la situació actual amb l'anticlericalisme dels anys trenta. Segons el número 14 per ICV-EUiA, el santcugatenc Xavier Boix, es tracta d'una 'irresponsabilitat'.

Xavier Boix

Comparar la situació actual, donada per una majoria de gent que vol un estat laic amb la dels anys trenta, és una irresponsabilitat.




El membre de l'executiva local del PP, Alfredo Bergua, reivindica la llibertat d'expressió.

Alfredo Bergua

Nosaltres respectem el que digui el Sant Pare i el que digui qualsevol altre líder espiritual.



També han fet precampanya les noves formacions independentistes. El número 2 per Reagrupament, Carles Móra, i la 9 per Solidaritat Catalana, Pilar Peral, han valorat si l'abstenció afavorirà els partits petits.

Carles Móra / Pilar Peral

Lamentarem que hi hagi poca participació encara que ens perjudiqui: el primer és el poble. / Demano a tothom que vagi a votar, Catalunya ho necessita.





El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha promogut des d'un estand la participació dels més joves a les eleccions al Parlament del 28 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.