Inici a la cursa del 28-N amb la tradicional enganxada de cartells


  • Comparteix:

Els partits polítics de la ciutat han iniciat aquesta mitjanit la campanya electoral amb la tradicional penjada de cartells. Les formacions insten la població a la mobilització en uns comicis que consideren de vital importància per la situació econòmica i la sentència del Tribunal Constitucional.

CiU ha penjat el primer cartell a la plaça d'Octavià. Els nacionalistes, que surten com a favorits a les enquestes, fan una crida a l'electorat per deixar enrere els governs del tripartit. El número 22 a les llistes al Parlament, Joan Recasens, assegura que no tindran en compte els sondejos positius en la cursa electoral.

Joan Recasens

No tenim cap més enquesta que el que passi el dia 28. Sóm l'única alternativa de canvi.



El PSC ha iniciat la campanya davant de la seva seu amb la projecció audiovisual dels cartells electorals. Els socialistes, que patirien una gran davallada segons les enquestes, es marquen l'objectiu de mobilitzar l'electorat d'esquerres per mantenir la presidència. El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, adverteix què hi ha en joc en aquests comicis.

Ferran Villaseñor

Demanem als electors que pensin que l'única defensa del govern d'esquerres és el PSC.



ERC s'ha reunit a la plaça de la Unió per començar la penjada de cartells. Els republicans volen destacar el seu perfil independentista durant aquestes dues setmanes per contrarestar la irrupció de Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència. La candidata republicana a l'alcaldia, Mireia Ingla, avisa que està en joc la tercera plaça amb el PP.

Mireia Ingla

Esperem ser la tercera força. Seria molt dolent que un partit xenòfob com el PP quedés en tercer lloc.




El PP s'ha concentrat al carrer de Francesc Moragues. Els populars es postulen com a única alternativa per afrontar la crisi en detriment de discursos 'identitaris'. El membre de l'executiva local, Alfredo Bergua, subratlla que el PP és alternativa a un Artur Mas centrat en la independència.

Alfredo Bergua

No parlarem de temes nacionalistes i independentistes com fan Artur Mas i CiU.



Durant les dues setmanes següents, Cugat.cat emetrà una roda d'entrevistes a representants de les formacions parlamentàries que es podran seguir en directe a Cugat ràdio, cada dia a les nou del matí, i també a través de Cugat diari. El 25 de novembre, penúltim dia de campanya, els candidats confrontaran els seus programes en un debat públic a la Casa de Cultura, a partir de les set de la tarda. En aquest cas, el debat també es podrà seguir en directe per ràdio i a la web de Cugat.cat.

El dia dels comicis, el 91.5 de l'FM seguirà minut a minut la jornada electoral i, a partir de les vuit del vespre, oferirà una programació especial per seguir els resultats electorals amb entrevistes als protagonistes i anàlisi d'experts. Tot plegat es podrà seguir en temps real a Cugat diari, que actualitzarà totes les dades al minut amb una òptica santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.