C's compara el nacionalisme català amb el règim franquista


Temes relacionats

Ciutadans prioritza el compliment de la sentència de l'Estatut en la propera legislatura ( 5/nov/10)


  • Comparteix:

Ciutadans (C's) ha comparat aspectes del règim franquista amb el nacionalisme català actual. En una entrevista a Cugat.cat, el número 3 per Barcelona i portaveu de la formació, Jordi Cañas, ha afirmat que les sancions per retolació o la prohibició d'una llengua li recorden la dictadura franquista dels anys 40. D'altra banda, Ciutadans ha acusat el govern de la Generalitat de 'prevaricació' i ha indicat que es planteja portar als tribunals tots els polítics que no compleixin les lleis.

Ciutadans considera que els nacionalismes fomenten l'odi, a més de rebutjar tothom que pensa diferent. El número 3 per Barcelona, Jordi Cañas, ha indicat que tots els nacionalismes són 'dolents' i ha fet una comparació entre els 40 anys de 'patiment' de la ciutadania durant la dictadura franquista amb els darrers 30 anys de nacionalisme català. Escoltem les declaracions de Cañas a Cugat.cat.

Jordi Cañas

Franco també multava per no retolar en castellà i va obligar els catalans a renunciar a una de les seves llengües.



El número 3 per Barcelona ha afegit que la difusió de l'editorial conjunt en defensa de l'Estatut publicat fa un any pels diaris catalans li va recordar l''adscripció al règim franquista'.


Cañas ha criticat també el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, per les seves declaracions sobre les diferències de pressió fiscal entre Catalunya i Andalusia. El representant de Ciutadans ha titllat les paraules de Puigcercós de 'xenòfobes' i ha acusat alguns polítics catalans de fomentar la 'hispanofòbia'.

Jordi Cañas

Els que sempre acusen la caverna espanyolista de generar catalanofòbia, estan fomentant permanentment hispanofòbia.




Ciutadans creu que el 28 de novembre aconseguirà uns 'resultats extraordinaris' i el partit està convençut que se situarà per sobre de les aproximacions electorals, que li atorguen entre quatre i sis escons.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquests de C's són analfabets funcionals pel que fa a la història. Estaria bé que en llegissin una miqueta, i a poder ser, que no fos escrita per Pio Moa. Si ho volen, m'ofereixo per enviar-los una llista amb totes les lleis contra el català promogudes els últims 200 anys des de l'Estat Espanyol. Cap d'elles es pot comparar amb la "brutalitat" de multar per no retolar en català.

Ignasi Bea Seguí. Enviat el 17/nov/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.