17 santcugatencs opten a entrar al Parlament


  • Comparteix:

El Parlament compta amb 135 diputats

El Parlament compta amb 135 diputats

Un total de 17 santcugatencs opten a convertir-se aquest diumenge en diputats del Parlament. CiU, amb quatre candidats, i Solidaritat Catalana (SI), amb tres candidats titulars i un de suplent, són les formacions polítiques que més santcugatencs incorporen a les seves llistes. El cap de llista del Partit dels Pensionistes en Acció i resident a la ciutat, Agustín Soberano, és el polític local que se situa en una posició més destacada en una candidatura. Ciutadans (C's) aporta tres veïns de la ciutat, mentre que ERC ho fa amb dos; ICV-EUiA, Reagrupament, el Partit dels Pensionistes i el PP ho fan amb un, i el PSC té un candidat suplent del municipi.

CiU incorpora a les seves llistes quatre possibles candidats, entre ells l'alcalde, Lluís Recoder, que ocupa el número 8. El segueixen el tinent d'alcalde de Presidència i diputat, Joan Recasens, al número 22; l'exregidora de Cultura Àngels Ponsa al 39 i la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, al 43. Recasens és l'únic polític local que repetiria com a diputat en cas de ser elegit.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) compta amb quatre santcugatencs: Xavier Olivella és el número 8 de les llistes, Pilar Peral ocupa el lloc número 9 i Ignasi Albors, el 64. A més, Maria Rosa Comellas és suplent amb el número 90.

Ciutadans (C's) també té tres santcugatencs a les seves llistes, entre els quals hi ha José Manuel Villegas, que és el número 4. Carmen Gómez, al número 45, i José Maria Fabregat, al 68, completen la representació santcugatenca dins la formació.

En el cas d'ERC, la representació de la ciutat recau en Marcel Coderch, que ocupa el número 47, i en Laia Carbó, al 63 en representació de les JERC.

Pel que fa al Partit dels Pensionistes en Acció, Agustín Soberano és el polític local que ocupa un lloc més destacat a les llistes d'una formació política, ja que és el cap de llista d'aquest partit.

A més, el PP compta amb el resident a la ciutat i número 2 del partit, Jordi Cornet.

El president comarcal d'ICV i regidor santcugatenc, Xavier Boix, se situa al 14 de les llistes ecosocialistes.

El santcugatenc Lluís Tarrés és l'únic representant de la ciutat a les llistes de Reagrupament, amb el número 53.

Dels partits amb possibilitats d'entrar al Parlament segons les enquestes, l'única formació que només compta amb un candidat suplent santcugatenc és el PSC, que aporta Isabel Sierra a les seves llistes.

Amb la fi d'aquesta legislatura, deixen de ser diputats els santcugatencs Josep Maria Balcells, pel PSC - Ciutadans pel Canvi (PSC-CpC) i José Domingo, portaveu del Grup Mixt, que no repeteixen a les llistes de cap formació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.