La participació a Sant Cugat arriba al 71,49%, 11 punts més que a Catalunya


  • Comparteix:

Els santcugatencs votant

Els santcugatencs votant

La participació ha tornat a ser una de les notes més destacades en aquestes eleccions a la nostra ciutat, amb un 71'49%. Una xifra que supera en quatre punts la dada de les eleccions catalanes de fa quatre anys i que està 11 punts per sobre de la participació al conjunt de Catalunya, que s'ha quedat per sota del 60%.

Dels prop de 53.000 santcugatencs que aquest diumenge estaven cridats a les urnes, 38.186 han exercit el seu dret a vot, és a dir, un 71'49% del cens. La xifra se situa 11 punts per sobre de la dada catalana, on la participació és, de moment, del 59'75% i quatre punts per sobre de la participació d'ara fa quatre anys que era del 67'29%.

Sant Cugat és la ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb la participació més alta. D'aquesta manera, supera ciutats com Girona, amb un 62'97% de participació, Manresa, que ha tingut un 61,23% de participació, i Granollers, amb un 62'48%.

A les sis de la tarda ja s'apuntava una alta participació. A aquella hora un 57'29% dels santcugatencs del cens electoral ja havia votat, el que representava un creixement de gairebé cinc punts en relació amb els comicis de 2006. A la una, però, la participació era lleugerament més baixa que la de fa quatre anys, no arribava a un punt percentual, amb un 25'78% de vots santcugatencs. Amb tot, les dues dades de participació han superat sempre la xifra catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.