ICV-EUiA perd dos diputats i lamenta la derrota global de les esquerres


  • Comparteix:

Militants d'ICV-EUiA a la seu local

Militants d'ICV-EUiA a la seu local

Decepció d'ICV-EUiA, que perd dos diputats al Parlament i es queda amb 10. El número 14 a les llistes ecosocialistes, Xavier Boix, ho ha atribuït a la pèrdua del diputat de Lleida i a l'entrada de nous partits 'petits' al Parlament. Segons Boix, els resultats a Sant Cugat, on han perdut quatre punts i més de 1.000 vots, han estat una sorpresa. Plantar cara com a oposició i reforçar el projecte d'esquerres és ara la meta que es marca la coalició ecosocialista, que també ha lamentat la derrota que han patit el PSC i ERC.

El número 14 a les llistes d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha fet un balanç negatiu dels resultats i ha reconegut que la seva formació esperava mantenir-se amb 12 diputats o fins i tot aconseguir un petit repunt.

Xavier Boix

Ha estat una sorpresa baixar el percentatge perquè portàvem una línia ascendent. Els resultats a Sant Cugat són una mostra dels nacionals, per això hem baixat en els dos casos.


Tot i que la davallada ecosocialista és força tímida en comparació amb el descens que han patit el PSC i ERC, no és un consol per a Boix. El número 59 a les llistes, Ramon Gutiérrez, sí que creu que la coherència del full de ruta del seu partit els situa com els socis del tripartit que menys han notat la derrota de les esquerres.

El portaveu d'ICV-EUiA a Sant Cugat, Joan Calderon, s'ha mostrat decebut amb els resultats electorals i creu que a Sant Cugat s'ha patit l'efecte Recoder i 'ha calat el discurs del PP que ha aconseguit mobilitzar tot el seu electorat'. Aquests resultats, però, no creu que s'arrosseguin fins les eleccions municipals del maig del 2011, ja que, segons Calderon, hi ha molta feina per fer començant per una 'reflexió interna' de les esquerres.

Una vintena de militants s'han reunit a la seu d'ICV-EUiA de Santiago Rusiñol on han fet un piscolabis i han seguit per la ràdio els resultats electorals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.